Política 18/07/2019

L'actriu Catalina Solivellas, nova delegada de Cultura del Govern

Es preveu que el seu nomenament es faci aquest divendres al Consell de Govern

Elena Navarro
2 min
L'actriu Catalina Solivelles representarà a Catalina Homar.

PalmaL'actriu Catalina Solivellas serà la nova delegada de Cultura del Govern de les Illes Balears, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Presidència de Govern. Es preveu que el seu nomenament oficial es faci aquest divendres al Consell de Govern.

Solivellas és una de les actrius balears més visibles i va ser una de les persones públiques que van donar suport a l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la campanya electoral, juntament amb altres noms com els de l'escriptor Gabriel Janer i l'actor Simó Andreu.

Després de l'eliminació de la Conselleria de Cultura, aquesta Delegació –que depèn de la Conselleria de Presidència, a càrrec de Pilar Costa– és el màxim càrrec en matèria de cultura a l'àmbit balear. En principi, no hi haurà modificacions en les competències, així que l'actriu palmesana assumirà, entre d'altres, la gestió de l'Institut d’Estudis Baleàrics, l’Institut d’Indústries Culturals i l'Arxiu del Regne de Mallorca. També tindrà la responsabilitat de la part balear de l'Institut Ramon Llull. Així doncs, algunes de les missions més importants són promoure la projecció exterior, potenciar les indústries culturals i coordinar i cohesionar les accions de les diferents institucions culturals de les Illes.

Pel que fa als projectes pendents, haurà d'encarar la construcció de la Caixa de Música i del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, la rehabilitació de les cases de Llucalcari i la construcció del Museu de Formentera, entre d'altres. Quant a la seu de Cultura, la idea –com ja estava previst en la legislatura anterior– és reforçar Ca n'Oleo i traslladar-hi part de Cultura. Així i tot, l'organització definitiva encara no està decidida.

Solivellas és llicenciada en art dramàtic per l'Institut de Teatre de Barcelona. Al teatre, un dels darrers papers més importants que ha interpretat ha estat el de protagonista a 'La Nit de Catalina Homar'. Tot i que s'ha mogut en la majoria de registres, la comèdia és el gènere en què més ha treballat i és una de les actrius recurrents del Tricicle. A la televisió, ha estat en sèries com 'La Riera', 'El cor de la ciutat' i 'Hospital Central'. L'any 2013, va ser nominada al Goya a millor actriu revelació per 'Los niños salvajes'.

El 2018, l'actriu palmesana va ser l’encarregada de fer el pregó de les festes de Sant Sebastià a Palma, en què va defensar el teatre i va denunciar la precarietat laboral dels actors i actrius que treballen a la ciutat: “Com pot ser que un actor o una actriu avui dia a Palma no pugui viure del teatre i hagi encara de malviure?”, es va demanar.

stats