Política 15/01/2019

Es Castell gestionarà un pressupost municipal per a 2019 de més de 10 milions d'euros

Un dels capítols que experimenta una major pujada és el d'inversions, amb un increment de la capacitat per a impulsar nous projectes d'un 42%, 3,8 milions d'euros més

Ivan Martín
1 min
Lluís Camps i Florencio Conde configuren l'acord de govern a l'Ajuntament d'Es Castell.

Es CastellEl ple municipal de l'Ajuntament del Castell aprovà anit el pressupost més elevat a la història del municipi. La institució que governa Lluís Camps (PP) amb el suport de Florencio Conde (el Pi) gestionarà poc més de 10 milions d'euros el 2019. Aquesta xifra representa un augment del 17,2% en comparació amb el pressupost de 2018. La notable diferència s'explica per les aportacions que faran altres administracions com el Consell de Menorca, a través de dos plans insulars de Cooperació, i el Govern de les Illes Balears.

Un dels capítols que experimenta una major pujada és el d'inversions. L'Ajuntament del Castell veu incrementada, un 42% més, la capacitat per impulsar nous projectes. En total, seran 3,8 milions d'euros d'augment. En aquest sentit, cal destacar els 750.000 euros per a la construcció del bulevard d'entrada al municipi, 750.000 euros per al projecte museístic Thalassa, 670.000 euros per millorar la xarxa de clavegueram i el subministrament d'aigua a Cala Sant Esteve i l'adquisició definitiva dels quarters de l'Esplanada, aquest darrer projecte conjuntament amb el Consell de Menorca i el Govern balear. De l'executiu autonòmic arribaran 1,1 milions d'euros.

A més, totes aquestes infraestructures es duran a terme sense incrementar la pressió fiscal i mantenint el valor cadastral i el tipus impositiu. D'altra banda, l'equip de govern també ha mostrat la seva satisfacció per la reducció del deute municipal. Abans de finalitzar el 2019, es Castell tan sols haurà de tornar als bancs menys d'un milió d'euros, mentre que els comptes públics, abans de l'entrada dels Populars i del Pi al consistori, arrossegaven un dèficit superior als 4 milions d'euros.

stats