Política 14/12/2021

El cas contra la directora general de Salut Pública pel confinament d'estudiants queda arxivat

El Govern va demanar el sobreseïment de la causa fa tres mesos

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha anunciat en el ple del Parlament d'aquest dimarts que s'ha arxivat el cas contra la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, pel confinament dels estudiants afectats pel macrobrot que es va produir el juny a Mallorca.

Gómez ha donat aquesta informació durant la resposta a la diputada del PP Isabel Maria Borràs sobre l'aplicació del certificat covid a les Balears. La consellera ha explicat que el jutge no hi ha trobat "ni indicis ni delicte", motiu pel qual la causa judicial ha quedat sobreseguda i ha lamentat "totes les crítiques" que el PP va fer llavors de la gestió del macrobrot per part de Salut Pública.

Fa tres mesos que l'Advocacia de la Comunitat Autònoma va demanar al Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma el sobreseïment i l'arxivament de les actuacions contra Font. El Govern es va basar en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) del 17 de setembre que va avalar el confinament dels estudiants afectats pel macrobrot.

Gómez ha considerat l'arxivament del cas una de les millors notícies durant la gestió de la pandèmia i ha remarcat que la directora general de Salut Pública "ni tan sols ha hagut de declarar".

"Queda demostrat que es va actuar correctament", ha reiterat la consellera en declaracions fetes fora del ple. "Respectam la decisió judicial, com ho feim amb les altres", ha continuat, i ha criticat que alguns partits, com ara Vox i el PP, utilitzassin la polèmica del brot per envestir la gestió del Govern.

La presidenta balear, Francina Armengol, també ha valorat l'arxivament dient que Maria Antònia Font "va fer el que tothom pensava que s'havia de fer per protegir la salut del conjunt de ciutadans". En una piulada a Twitter, la socialista ha assenyalat que està "molt contenta per ella i els professionals que cada dia vetlau per tots nosaltres! Avui s'ha fet justícia!".

stats