Política 04/11/2019

Els candidats del PSOE Menorca adverteixen que són l'opció real per avançar en dependència

Els socialistes anuncien la implantació de l'ingrés mínim vital i dotar econòmicament la Llei de dependència

Ivan Martín
2 min
Carme Garcia Querol i Pau Morlà han rebut el suport dels membres del partit a la taula instal·lada a Ciutadella per demanar el vot.

CiutadellaEls candidats del PSOE al Senat i Congrés dels Diputats, Carme Garcia Querol i Pau Morlà, respectivament, han demanat aquest dilluns el vot per a la seva formació damb vista a les eleccions generals de diumenge. Els socialistes menorquins han reivindicat a Ciutadella les polítiques del partit per avançar cap a una sanitat "pública, gratuïta, universal i accessible". Entre els anuncis efectuats, cal remarcar la implantació de l'ingrés mínim vital i dotar econòmicament la Llei de dependència.

Pau Morlà ha detallat les diferències de model entre el PSOE i el Partit Popular. En aquest sentit, ha dit: "Estam davant unes eleccions decisives en les quals haurem de triar entre si governa Pablo Casado i tornar a la dictadura del 0,25% d'augment de pensió o si ho fa Pedro Sánchez, que les incrementarà cada any d'acord amb l'IPC real". El candidat al Congrés també recorda que el PP, després de l'etapa de Zapatero, es va trobar "més de 66.000 milions d'euros a la vidriola de les pensions, mentre que a l'inici de l'era Pedro Sánchez n'hi havia poc més de 8.000 milions". El dirigent socialista ha fet una crida a la mobilització i insta tots els ciutadans a votar perquè "hi estan en joc les pensions d'ara i del futur".

Per la seva banda, la candidata al Senat, Carme Garcia Querol, ha enumerat les iniciatives que en matèria de sanitat ha impulsat el PSOE "davant un PP que va retallar pertot i va excloure del sistema tots els immigrants. Els socialistes hem retornat la sanitat, la targeta sanitària universal i hem eliminat els copagaments per als pensionistes". Querol ha afegit: "Hem impulsat l'estratègia de salut mental i l'atenció a la cronicitat, a partir de la rehabilitació de l'antic hospital Verge del Toro, una demanda històrica de la societat". L'egarenca ha anunciat el compromís "d'implantar l'ingrés mínim vital perquè serveixi de prestació als més febles i vulnerables, a més de dotar econòmicament la Llei de dependència, una llei que enforteix el benestar".

stats