Política 03/10/2014

Escàndol de les targetes en B de Bankia i Caja Madrid: De Guindos defensa que "és un cas singular"

El FROB es personarà en el cas i Hisenda obrirà una investigació a totes les empreses, no només les de l'Íbex-35

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que "està convençut" que l'escàndol de les targetes en B de Bakia i Caja Madrid és un "cas singular". Tot i això, ha defensat la gestió del Fons de Reestructuració Bancària (Frob) i ha avançat que es personarà en el cas. Fonts d'Hisenda han avançat també a l'agència Efe que el ministeri no només té previst investigar totes les empreses de l'Íbex-35 pel possible ús de targetes opaques, sinó totes les empreses en general.

Fins ara, l'escàndol ja ha esquitxat fins a 86 directius i consellers de Caja Madrid. 27 d'ells eren del PP, 15 del PSOE, 5 d'Esquerra Unida i 11 eren sindicalistes. Quan li han preguntat si es demanarà que es torni fins a l'últim cèntim més enllà del curs judicials, De Guindos ha recordat que els quatre consellers amb targetes de Bankia ja han tornat els diners al FROB, que espera recuperar la resta.

De Guindos ha volgut parlar dels companys del PP que també van fer servir targetes i ha dit que "al primer a qui se li remou l'estómac després de veure les inversions que van fer en l'entitat rescatada és al ministeri d'Economia". "Entenc perfectament la indignació de la societat espanyola", ha afegit.

stats