Política 11/06/2019

Busquets: "MÉS està preparat per governar, però no està disposat a fer-ho amb un xec en blanc"

La membre de l'executiva de la formació ecosobiranista ha subratllat que han de decidir si "donam suport a la investidura o entram a formar part de manera activa d'aquest Govern"

Ara Balears
2 min
Bel Busquets en una imatge d'arxiu

PalmaUna de les membres de l'executiva de MÉS, Bel Busquets, ha estat entrevistada aquest dimarts al programa 'Al Dia' d'IB3. Busquets ha parlat de les negociacions del Pacte i ha destacat que, tot i que van per bon camí, "MÉS està preparat per governar per transformar la realitat, però no està disposat a fer-ho amb un xec en blanc".

La que ha estat fins ara consellera de Turisme ha recalcat que les urnes varen interpretar i demanar que hi ha d'haver un govern d'esquerres i que "nosaltres ho facilitarem". "Ara hem de decidir si donam suport a la investidura o entram a formar part de manera activa d'aquest Govern", ha subratllat.

La membre de MÉS ha insistit que "ara és el moment de marcar les línies mestres. Hem d'aclarir quines són les prioritats, pactar-les entre tots i així saber quin és el nostre full de ruta i cap a on anam, amb polítiques clares de mobilitat, apostant pel transport públic". Per això, ha assegurat que és imprescindible que "Madrid es comprometi i enviï els recursos necessaris per poder fer inversions en transport públic per carretera i en transport ferroviari".

Busquets ha parlat també d'altres qüestions com la política lingüística. "La política lingüística necessita un impuls. No podem evitar dir que dins el Parlament són clarament contràries a la normalització. És necessària una política que faci avançar la nostra llengua en els àmbits públics i privats", ha afirmat.

Respecte del tot inclòs, la consellera en funcions ha destacat que s'ha de donar una resposta per eliminar el turisme incívic de les nostres illes. "Hi ha d'haver una regulació turística i també una regulació en termes de salut pública, a més d'un seguit de normatives municipals amb recursos".

Finalment, Busquets ha analitzat els resultats de la seva formació en les passades eleccions: "Hem fet una primera revisió, però no es pot fer una anàlisi després de la primera setmana de les eleccions. Aquesta anàlisi serà de mesos i acabarà en un futur congrés", ha sentenciat.

stats