Política 08/05/2019

Busquets: “Farem que l'EMT tingui una dimensió metropolitana”

MÉS per Mallorca presenta solucions conjuntes per als reptes de mobilitat a l'àrea metropolitana

Ara Balears
1 min
La formació ha explicat les propostes per mancomunar els serveis entre els municipis de l'àrea metropolitana

PalmaLa candidata al Consell, Bel Busquets, juntament amb el candidat a la batlia de Palma, Antoni Noguera, i el de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa les propostes de MÉS per Mallorca per mancomunar els serveis entre els municipis de l'àrea metropolitana.

Busquets ha afirmat que gràcies a la formació ecosobiranista, el REB preveu que el transport públic urbà i interurbà sigui un servei essencial. Per això, ha dit, “podem fer que l'EMT tingui una dimensió metropolitana”.

Busquets ha explicat que aquestes ajudes són les que reben des de fa dècades a les Canàries. “Rebien entre 20 i 30 milions aproximadament per a inversions en transport públic, cosa que constata que amb pocs doblers podem ampliar aquests serveis de l'EMT”.

L'actual batle de Marratxí ha afegit que es continuarà amb l'ampliació de la línia 10 i la línia 3, a més de planejar l'ampliació de les línies 14 i 10 i dels busos de nit 43 i 44. A més, ha assenyalat, “a la zona de l'Arenal millorarem la mobilitat amb el trambús, per la costa”.

Canyelles ha assenyalat que l'objectiu és “obrir el debat públic sobre la idoneïtat de crear un ens metropolità per coordinar els ajuntaments de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor” per desenvolupar així les competències. “Sabem i volem treballar en xarxa. Per això volem que serveis com la policia o els fems no vegin limitada la seva actuació per línies divisòries entre municipis”.

stats