Política 23/10/2019

Boye compareix avui a l'Audiència Nacional per presumpte blanqueig vinculat al narcotràfic

L'advocat de Puigdemont tem que l'objectiu de l'escorcoll sigui obtenir informació sobre els exiliats

Ara
1 min
L'advocat de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, en una conferència a l'UCE de Prada

BarcelonaL'advocat de l'expresident Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, compareix aquest dimecres a l'Audiència Nacional per presumpte blanqueig vinculat al narcotràfic i no descarta qualsevol escenari, inclosa la detenció. Boye està convençut que si no fos l'advocat de l'expresident la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional no hauria escorcollat aquest dilluns el seu domicili i el seu despatx professional, i tem que es tracti d'una operació político-jurídica per obtenir informació sobre els exiliats, un fet que vulneraria el seu dret a defensa.

En una entrevista a RAC1, Boye ha explicat que en 15 hores d'escorcolls només van copiar el contingut del seu telèfon mòbil i dels seus correus electrònics. "L’objectiu no em queda clar. No sé en què afecta a aquest cas concret el contingut del meu telèfon", diu l'advocat, que no pot passar per alt que l'operació es produeixi "en un moment crucial", quan ell manté "un intercanvi fluid amb els defensats". "Tot això estava al telèfon", denuncia Boye, que espera que la informació es mantingui precintada, perquè això podria influir en el procediment: "Se suposa que el contingut del telèfon mòbil està en mans de la secretària judicial, i espero que continuï així, perquè si no afectaria el dret a defensa".

L'operació no té sentit, ja que se l'acusa de blanquejar uns diners que estan en poder de l'Estat i el Banc Central d'Espanya ho va considerar una falta administrativa, diu Boye, que assegura que no es van emportar cap document.

stats