Política 14/06/2019

El BOE proclama Puigdemont, Comín i Junqueras com a eurodiputats electes

Inclou l'acord de la JEC que els obliga a anar dilluns al Congrés per prometre la Constitució

Ara
1 min
L'expresident català a l'exili, Carles Puigdemont, amb els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín, davant del Parlament Europeu

BarcelonaEl 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) ha publicat aquest divendres l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) pel qual es proclama els 54 eurodiputats electes del 26-M, entre els quals hi ha Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. El mateix òrgan, però, ja va fixar aquest dijous que hauran d'anar a Madrid si volen aparèixer a la llista definitiva.

"La sessió en què els candidats electes prestin jurament o promesa d'acatament de la Constitució [...] tindrà lloc al Congrés de Diputats el 17 de juny, a les 12 hores", estableix l'escrit publicat al BOE. L'òrgan rebutja, doncs, expedir les credencials de Puigdemont i Comín i els obliga a assistir a la cambra baixa. Subratlla que aquest és un pas imprescindible per assolir la condició d'eurodiputat electe, en virtut de l'article 224.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

Davant d'aquesta situació, l'expresident de la Generalitat i l'exconseller exiliats ja van demanar dimecres al Tribunal Suprem que aixequi l'ordre de detenció en territori espanyol que pesa sobre ells, ordenada pel magistrat instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena. El tribunal hauria de respondre aquest divendres.

Llista provisional dels eurodiputats electes
stats