Política 18/03/2019

Company admet que el PP balear té poca capacitat per decidir les llistes regionals al Congrés

Després de la designació de Salom com a cap de llista del partit per les Illes, el president popular ha dit que "les llistes estatals les fa Casado"

K. O.
2 min
El president del Partit Popular, Pablo Casado.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha admès que el seu partit té poca capacitat de decisió per elaborar les llistes regionals al Congrés, atès que "les llistes estatals les fa Pablo Casado, perquè són les seves llistes", ha dit. Aquestes declaracions s'han produït després de la designació de Maria Salom, exdelegada del govern a les Balears, com a cap de llista del partit per les Illes per part de la direcció estatal. "Només dic que el PP farà unes llistes perquè Casado sigui president del govern d'Espanya i unes llistes perquè pugui guanyar les eleccions", ha dit el popular, sense desvelar qui tindrà la darrera paraula en la confecció de les llistes de candidats a les eleccions del 28-A.

Company qualificà la decisió presa per la direcció del partit de "normalitat", i també destacà que hi ha més persones que formen part de les candidatures al Congrés i al Senat, i que en aquestes designacions sí que s'han tingut en compte les seves propostes. Així i tot, la designació de Salom ha estat una imposició del líder estatal del partit, Pablo Casado. De fet, Company havia previst altres noms per liderar la candidatura illenca i no esperava aquesta decisió de Madrid. La veterana política mallorquina va ser presidenta en el seu moment de Noves Generacions de Mallorca i portaveu adjunta del partit. També va ser regidora de l’Ajuntament de Palma i diputada en el Parlament balear i en el Congrés dels Diputats, on va ser portaveu de Turisme del grup parlamentari popular.

El PP ha passat les darreres setmanes tancant els noms dels qui seran els números 1 en les diferents províncies, procés que ha coordinat el secretari general del partit, Teodoro García Egea, i que respon a les directrius de Casado, encara que s’ha consultat amb els dirigents regionals.

stats