Política 16/03/2019

Company veu amb "normalitat" la designació de Salom des de Madrid

La secretaria general del PSIB, Francina Armengol, critica que l'exdelegada del Govern va donar suport a executius que varen "fer mal" a les Balears

Ara Balears
3 min
Pablo Casado imposa Maria Salom com a número 1 del PP al Congrés per les Illes Balears

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, considera que la designació de Maria Salom com a cap de llista del partit al Congrés per les Balears per part de la direcció estatal entra dins la "normalitat".

"Les llistes al Congrés dels Diputats, lògicament, depenen de Pablo Casado, el nostre president a escala nacional", ha assenyalat aquest dissabte el líder autonòmic del PP després del nomenament de l'exdelegada del govern com a cap de cartell electoral a les Illes per als comicis generals del 28 d'abril.

"Casado ha de compondre una llista pensant en tot Espanya", ha dit Company, que ha eludit pronunciar-se expressament sobre la idoneïtat de l'elecció de la direcció estatal. El president del PP balear ha destacat que hi ha més persones que formen part de les candidatures al Congrés i al Senat, i que en aquestes designacions sí que s'han tingut en compte les seves propostes.

Company ha incidit en el fet que, quan arribi el moment de definir les candidatures per als comicis regionals, autonòmics i municipals del 26 de maig, seran els òrgans del partit en cada un dels àmbits els que determinaran la composició de les llistes, amb la supervisió de les direccions superiors.

Company ha fet aquestes declaracions en un acte amb pescadors duit a terme a Palma, amb la participació del responsable de l'àrea de pesca del Partit Popular en el Parlament europeu, Gabriel Mato.

Armengol critica Salom

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha criticat aquest dissabte la cap de llista del PP al Congrés per Balears el 28 d'abril, Maria Salom, perquè tant com delegada del Govern com quan va ser presidenta del Consell de Mallorca ha donat suport a governs que han "fet mal" a les Balears.

La presidenta del Govern ha manifestat que respecta la decisió estatal del PP de situar Salom com a número 1 de la seva candidatura al Congrés, encara que ha apuntat que no representa cap renovació.

Segons Armengol, la candidata popular "ha estat al costat de tots els governs que tant mal han fet a la ciutadania de les Balears", en al·lusió al seu càrrec com a delegada del Govern quan Mariano Rajoy era president. la socialista també ha recordat que Salom va ser presidenta del Consell "que va donar suport al president José Ramón Bauzá", qui també "va fer mal a la ciutadania de les Balears".

Decisió de Pablo Casado

L’exdelegada del govern i expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, serà la número 1 del PP al Congrés dels Diputats per les Balears en les pròximes eleccions generals del 28 d’abril, segons varen confirmar ahir, divendres, fonts del PP balear. Aquesta designació ha estat una imposició del líder estatal del partit, Pablo Casado. De fet, el president del PP balear, Biel Company, havia previst altres noms per liderar la candidatura illenca i no esperava aquesta decisió de Madrid.

La veterana política mallorquina va ser presidenta en el seu moment de Noves Generacions de Mallorca i portaveu adjunta del partit. També va ser regidora de l’Ajuntament de Palma, diputada en el Parlament balear i en el Congrés dels Diputats, on va ser portaveu de Turisme del grup parlamentari popular.

El president del PP, Pablo Casado, presentarà aquest dissabte a Madrid els caps de llista del seu partit per a les eleccions, entre els quals es preveu una àmplia renovació. L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia en el Cercle de Belles Arts i servirà per donar a conèixer els independents fitxats pel partit.

El PP ha passat les darreres setmanes tancant els noms dels qui seran els números 1 en les diferents províncies, procés que ha coordinat el secretari general del partit, Teodoro García Egea, i que respon a les directrius de Casado, encara que s’ha consultat amb els dirigents regionals.

El fitxatge d’independents per a aquestes candidatures ja es va posar de manifest amb l’anunci que el periodista Pablo Montesinos serà el cap de llista per Màlaga, una aposta directa del líder del partit.

Casado encapçalarà la llista per Madrid, com és tradició per al candidat a la presidència del govern central.

stats