Política 13/05/2018

Biel Company : "A les Balears hi ha dues llengües oficials i al PP les estimam igual"

El president dels populars ha considerat tancada la polèmica lingüística assegurant aquest diumenge que el PP estima, promociona i defensa el català igual que el castellà i que el seu partit continuarà defensant les dues llengües de la Comunitat de la mateixa manera

Efe
1 min
Company assegura que el PP seguirà defensant les dues llengües de Balears per igual.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha assegurat aquest diumenge en el marc del debat lingüístic que la posició del seu partit "és clara, unànime i no ha variat". Company ha recordat que a Balears "hi ha dues llengües oficials, el català i el castellà", i ha asseverat: "Nosaltres estimam les dues llengües i les promocionam i defensam igual".

Company ha assistit aquest diumenge a la fira de Campos, on ha rebutjat entrar en aquest debat perquè "únicament porta a l'enfrontament entre els ciutadans de les nostres illes, que durant moltíssims anys han viscut l'ús de les dues llengües des de la naturalitat i sense conflicte", segons que ha informat el PP en un comunicat.

El líder dels populars ha dit que el PP és "l'únic partit que adopta una posició responsable "d'equilibri i de rebuig als punts de vista extremistes" i que "no cerca treure rèdit polític de la confrontació lingüística".

El PP balear, segons Company, "continuarà defensant igual les nostres dues llengües pròpies, com recull l'Estatut d'Autonomia", i "no contribuirà" a crear una confrontació que "fomenten els qui pretenen tapar la seva nul·la gestió reviscolant aquest debat".

Company ha lamentat que, mentre es parla de la llengua, "no es posa el focus" en les necessitats reals de les Illes i els seus ciutadans".

stats