Política 07/01/2021

Bauzá afirma que hi va haver "molta més violència" a l'1-O que en l'assalt del Capitoli

L'expresident del Govern balear i actual eurodiputat de Cs torna a atacar l'independentisme

Ara Balears
1 min
José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu.

PalmaJosé Ramón Bauzá torna a atacar l'independentisme i utilitza l'assalt al Capitoli dels Estats Units per criticar l'1-O. A través d'una piulada al seu compte personal de Twitter, l'expresident del Govern balear i actual eurodiputat de Cs ha definit l'1 d'Octubre com "un autèntic intent de cop d'estat" i destaca que va ser "molt més violent" que l'assalt al Capitoli.

L'expresident balear també ha destacat el paper de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, on, segons ha defensat l'eurodiputat de Ciutadans, "tot i la violència, el pitjor mal va ser un dit dislocat". "És el moment de reconèixer la immensa professionalitat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil", ha sentenciat Bauzá a la piulada.

Les dades que Bauzá utilitza per lloar la tasca dels cossos i forces de seguretat de l'Estat són completament diferents de l'informe que dugué a terme el departament de Salut de Catalunya, que detallà que a l'1-O 991 persones van haver de ser ateses als centres sanitaris, ja siguin centres d'Atenció Primària o hospitals. Segons detallava l'informe, la gran majoria de ferits el dia del referèndum, el 82,5%, va patir contusions o policontusions, i el diagnòstic lleu es va donar en un 83% dels casos. En els dies posteriors, el 93,3% dels atesos responien també a contusions o policontusions.

Aquesta piulada arriba pràcticament 24 hores després que milers de seguidors de Trump, atiats per les seves infundades acusacions de frau, assaltassin el Capitoli dimecres. Varen fer suspendre la sessió, la ciutat de Washington va decretar el toc de queda, es va desplegar la Guàrdia Nacional i el món va veure una imatge inèdita dels Estats Units.

stats