Política 26/09/2018

Bauzá reivindica al Senat el model de trilingüisme del PP a les Illes Balears

L'expresident ha defensat que els pares puguin elegir "amb llibertat" la llengua vehicular dels seus fills

C. A.
2 min
El ple d'investidura d'Armengol, fou el darrer de Bauzá. / I. BUJ

PalmaA tres dies perquè es compleixin cinc anys del 29-S, la manifestació més multitudinària de la història de les Illes Balears, José Ramón Bauzá torna a la càrrega. En una intervenció en el ple del Senat d'aquest dimecres, ha criticat que el model de trilingüisme que s'estava debatent no és "exclusiva, ni patent, ni té el 'copyright' de Ciutadans" i ha reivindicat que, quan ell era president de les Illes Balears, el Partit Popular ja va aplicar el mateix model l'any 2011 "garantint el trilingüisme".

Aquest model de trilingüisme, que va dur més de 100.000 persones a sortir al carrer per clamar contra la política educativa del Partit Popular, assegurava, segons Bauzá, que al final de l'etapa formativa escolar, els nins sabrien perfectament el castellà, el català "en la nostra modalitat lingüística" i l'anglès.

En el seu discurs ha reivindicat, per una banda, que es garanteixi el compliment del dret constitucional que tenen tots els pares i tots els ciutadans d'elegir el que considerin millor per als seus fills. "Res no és més important per a un pare que garantir els drets educatius del seu fill", ha defensat.

Per altra banda, en la moció presentada pel Partit Popular, s'ha fet referència a la necessitat que hi hagi una agència independent d'inspecció educativa. "No som partidari de crear organismes, institucions, o figures jurídiques. El més important és que es compleixi la llei", ha dit. I ha afegit que es tracta de "reforçar i dotar amb suficient material, recursos i efectius a la inspecció educativa" per tal d'assegurar que tots els pares tenen garantit el dret d'elecció garantit per part de la llei.

Finalment, responent a la intervenció del senador Carles Mulet de Compromís, ha assenyalat que no acceptaran que, mentre que el PP vol "garantir la llibertat", Compromís diu que eliminin "la garantia de la llibertat". "Vostè fa referència a les víctimes dels processos inquisitorials, vostè considera que els pares són inquisidors amb els seus fills a l'hora de defensar el que consideren millor per a ells?", ha demanat, i ha conclòs que des del PP volen que la llibertat "sigui un dret" i no l'equivalent a "la inquisició dels altres sobre els drets d'alguns".

stats