Política 19/03/2019

Bauzá s'estrena amb Ciutadans com a escuder d'Albert Rivera

L'expresident balear ha participat aquest dimarts a l'acte organitzat pel partit taronja a Cadis

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte

PalmaL'expresident balear José Ramón Bauzá ha participat aquest dimarts en un acte organitzat per Ciutadans a Cadis, al costat del president del partit, Albert Rivera. Bauzá, que el gener passat va abandonar el PP i va renunciar a la seva acta de senador, ha confirmat aquest dimarts a Cadis la seva admiració pel projecte de Ciutadans. "Ens uneix el liberalisme, el constitucionalisme, el model educatiu, la igualtat d'oportunitats, per això crec en el projecte d'Albert".

Rivera ha afirmat avui a Cadis que la primera "gran reforma" que necessita la Constitució és "complir-la i fer-la complir", començant pels seus primers articles que parlen de la unitat d'Espanya i de la igualtat dels espanyols. Coincidint amb la commemoració del 207è aniversari de la Constitució liberal de 1812, Rivera ha demanat que Espanya deixi "de fer el beneit" donant subvencions a partits que no respecten la carta magna.

Així, s'ha preguntat "fins quan pagarem amb diners públics, amb subvencions, grups parlamentaris que reivindiquen l'atac a les seus d'altres partits?", en referència a la CUP, l'organització juvenil de la qual, Arran, ha fet avui pintades feministes a les seus de Ciutadans i del PP de Barcelona. Després de qualificar de "feixisme" aquestes accions, Albert Rivera ha afirmat que vol ser "el president que castiga els que incompleixen la llei i que premia els que la compleixen".

Rivera ha assenyalat que després de 40 anys de democràcia, "tenim l'obligació de preguntar-nos què s'ha fet malament" i ha apuntat a la necessitat de fer "un ajustament de l'estat autonòmic", "no per anar-hi en contra, sinó perquè no desemboqui en la fragmentació i en la pèrdua de drets".

El líder de la formació taronja ha advocat per "un país sense obstacles", en el qual funcioni una targeta sanitària única, els funcionaris puguin demanar un trasllat a qualsevol lloc del país o en el qual es garanteixi que "un dependent a Andalusia té les mateixes condicions que a Madrid". "La igualtat és el gran repte que tenim", ha subratllat.

A l'acte, al qual també han assistit el vicepresident del govern andalús, Juan Marín, i altres càrrecs autonòmics de la formació, Rivera ha dit que el seu objectiu és "intentar emular" el que Cs ha fet a Andalusia, encara que "crec que aquesta vegada (en referència a les pròximes eleccions generals), Ciutadans ha d'encapçalar el govern de la nació".

També ha defensat la seva política de fitxatges perquè el seu partit és una "casa que obre les portes al talent" i "la casa comuna del constitucionalisme".

"Un votant del PSOE o del PP és un compatriota, jo no jug als dos bàndols", ha subratllat després d'afirmar que ell donarà la mà" a tots aquells que defensin el constitucionalisme i el liberalisme.

"Abans que president de Cs, som espanyol", ha afirmat Rivera, que creu que els darrers anys, amb els governs de José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, els membres dels governs han anat "perdent nivell" i ell es proposa governar "amb els millors".

Ha demanat al president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que confirmi per escrit que "no es donarà mai suport als que volen liquidar el país".

"Votar a Sánchez és fer que Iglesias (el líder de Podem) dugui l'economia del país i Torra, la política", ha afirmat.

stats