Política 26/02/2021

Bauzá admet ara al Parlament Europeu "implicacions polítiques" en la seva participació a una 'start-up' d'Enagás

L'expresident del Govern va ocultar a l'Eurocambra que era accionista d'aquesta empresa

ARA Balears
2 min
L'expresident del Govern balear José Ramón Bauzá.

PalmaL'expresident del Govern i actual eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauzá, ha exposat al Parlament Europeu que és soci minoritari i fundador de Gas2Move, una start-up dedicada a la mobilitat amb gas natural que controla Enagás, segons ha informat ElDiario.es. Bauzá ha reconegut ara que la seva "petita participació" en aquesta empresa, que és del 0,66%, sí que pot "tenir implicacions polítiques". Així, sis mesos després d'ocultar al Parlament Europeu que era accionista de Gas2Move, el portaveu del grup liberal de la Comissió de Transports i Turisme a l'Eurocambra ha corregit la seva declaració d'interessos.

La pertinença al consell d'aquesta empresa és l'única informació que Bauzá sí que va incloure en la seva declaració inicial, com a "activitat no remunerada". L'expresident de l'Executiu balear va negar aquestes implicacions polítiques i va firmar que no va incloure en la declaració la seva participació a Gas2Move perquè era "mínima" i estava ja "molt diluïda". El seu paquet inicial, que era d'un 5%, es va reduir, després de diverses ampliacions de capital, a un 1,1%, fins a arribar al 0,66% actual.

En la nova declaració del 8 de febrer, Bauzá va incloure Gas2Move a l'apartat reservat a "participacions en empreses o societats quan puguin tenir implicacions polítiques". Segons destaca ElDiario.es, l'expresident de les Balears assenyala que ha inclòs aquesta informació "per una qüestió d'absoluta transparència" i "perquè no hi hagi cap dubte" després d'una "consulta tècnica" als serveis tècnics de l'Eurocambra, que li varen confirmar que sí que havia de recollir les possibles implicacions polítiques que recull el codi ètic del Parlament Europeu.

El passat mes de juliol, Bauzá va manifestar que continuava a l'empresa per una qüestió "sentimental" i que era impossible que hi hagués un conflicte d'interessos perquè no era una competència de transports. "És impossible que jo pugui tenir accés a cap dossier legislatiu sobre vehicles propulsats per gas perquè no és de la meva competència. En tot cas, el conflicte es produiria si jo formàs part de la Comissió de Medi Ambient", assegurava l'expresident del Govern.

Segons ElDiario.es, Bauzá ha publicat ara aquesta declaració tot i la seva decisió de deixar de ser conseller de Gas2Move. No obstant això, l'expresident de les Balears assegura que no es "planteja" vendre el seu paquet a l'empresa, que el 2020 va duplicar la facturació prop de 10 milions d'euros.

stats