Política 28/07/2020

Bauzá va ocultar al Parlament Europeu que és soci d'una start-up al costat d'Enagás

El portaveu del grup liberal de la Comissió de Transports i Turisme a l'Eurocambra, que és conseller i soci fundador de Gas2Move, diu que és "impossible" que existeixi un conflicte d'interessos

Ara Balears
2 min
José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu.

PalmaSegons ha publicat aquest dimarts ElDiario.es, l'expresident del Govern balear i portaveu del grup liberal de la Comissió de Transports i Turisme a l'Eurocambra, José Ramón Bauzá, va ometre en la declaració d'interessos presentada al Parlament Europeu que és accionista minoritari de Gas2Move, una start-up dedicada a la mobilitat amb gas natural de la qual Bauzá és soci fundador i conseller i els principals accionistes del qual són Enagás i una incubadora d'empreses finançada per la UE.

Eldiario.es assenyala que l''exdirigent del PP sí que hi va incloure com a "activitat no remunerada" la seva pertinença al consell d'administració de Gas2Move, però hi oculta la seva participació accionarial. En aquest sentit, el codi de conducta dels europarlamentaris els obliga a declarar "participacions en empreses o societats, quan pugui tenir implicacions polítiques", independentment del percentatge d'accions que posseeixin.

Segons destaca ElDiario.es, Bauzá nega aquestes implicacions polítiques i diu que no va incloure en la seva declaració la seva participació en Gas2Move perquè era "mínima" i estava ja "molt diluïda". L'expresident del Govern exposa que el seu paquet inicial, que era d'un 5%, és ara, després de diverses ampliacions de capital, d'un 1,1%.

Amb tot i això, Bauzá, que no nega que aquesta participació inicial pot haver-se revalorat amb el creixement de la seva start-up, assegura que "és impossible que hi hagi un conflicte d'interessos" perquè les competències de l'àmbit d'actuació de l'empresa corresponen a una altra comissió del Parlament Europeu a la qual ell no pertany, la de Medi Ambient.

"És impossible que hi hagi un conflicte d'interessos perquè no és una competència de transports. És impossible que jo pugui tenir accés a cap dossier legislatiu sobre vehicles propulsats per gas perquè no és de la meva competència. En tot cas, el conflicte es produiria si jo formàs part de la Comissió de Medi Ambient", ha subratllat Bauzá, i ha afegit que

stats