Finançament
Política 29/10/2022

Els batles del PP critiquen que el repartiment de l'ecotaxa deixa fora els municipis

La líder de Ciutadans, Patricia Guasp, acusa Armengol de "quadrar" els comptes públics amb els doblers de l'ITS

2 min
Un tren del SFM.

PalmaEls batles del Partit Popular (PP) han criticat aquest dissabte que la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) deixa fora els municipis. "El que més crispa és que és molt difícil per als ajuntaments poder presentar un projecte per la manca de mitjans, perquè, després de presentar-los, es vegi any rere any que no s'aproven", ha denunciat el president del comitè de batles populars, Llorenç Perelló.

El també batle d'Alaró ha afirmat que "la FELIB no hauria d'haver votat a favor d'aquest repartiment, perquè no afavoreix en cap cas els ajuntaments". A més, ha defensat que els doblers de l'ecotaxa "es destinen a cobrir projectes que desenvolupa el mateix Govern, alguns dels quals hauria de pagar l'Executiu amb els seus fons".

Per part seva, la líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, d'utilitzar els fons de l'ITS "per quadrar els comptes públics, tapar les insuficients inversions de l'Estat a les Illes i tapar la ineficiència de les seves polítiques d'habitatge i transport". Així mateix, ha titllat el programa Garantia Hipoteca i el tren de Llevant com a "anuncis electoralistes".

El Pi també ha criticat la manca de protagonisme dels ajuntaments: "El Govern s'oblida dels ajuntaments, els obvia. Dels 27 projectes aprovats, només dos estan destinats a ajuntaments, això no pot ser; és necessari un canvi en el repartiment", ha defensat el portaveu de la formació regionalista al Parlament, Josep Melià. A més, ha proposat que la meitat de l’Impost de Turisme Sostenible es reverteixi directament en les zones d’on provenen els recursos.

"Molts projectes han de caure"

"El pressupost era de 138 milions i es varen presentar projectes per més de 600 milions. Han de caure molts projectes", va explicar divendres el portaveu del Govern balear, Iago Negueruela, durant la presentació dels projectes. Així mateix, va agrair el vot a favor de la FELIB i l'Ajuntament de Palma i va dir que "encara que no hi hagi projectes d'ajuntaments, no vol dir que els projectes aprovats no els beneficiïn".

stats