Parlament
Política 09/12/2022

Batet sobre la proposta d'ERC per la malversació: "És positiu que els grups negociïn i arribin a acords"

La presidenta del Congrés preveu que la iniciativa del Parlament per limitar el preu dels lloguers es debati en el període de sessions de l'any que ve

2 min
El president del Parlament, Vicenç Thomas, rep en audiència a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet.

Palma"Em sembla positiu que els grups negociïn i arribin a acords. En política tenim uns instruments bàsics i fonamentals, que són la paraula i el diàleg", ha declarat aquest divendres la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, sobre la proposta d'ERC per la malversació. Així i tot, ha declinat exposar la seva opinió sobre la iniciativa legislativa per reformar aquest tipus penal. "El meu paper és garantir que els grups les puguin presentar. Seran els grups parlamentaris els que decidiran si l'accepten o la rebutgen", ha dit després de l'audiència amb el president del Parlament, Vicenç Thomás, a Palma.

A més, Batet preveu que la iniciativa del Parlament sobre la reforma de la Llei d'Arrendament Urbans (LAU) per limitar el preu dels lloguers entri a debat en el proper període de sessions, durant l'any que ve: "Hi podrà entrar en el proper període de sessions, perquè no n'hi ha moltes a la llista".

La trobada ha servit per analitzar el pla d'igualtat al Parlament, l'oficina de Ciència i Tecnologia –un programa d'intercanvi entre científics i parlamentaris– i el 40è aniversari de l'estatut d'autonomia. A la reunió protocol·lària, han parlat sobre el repte demogràfic, la igualtat de gènere i la digitalització de les institucions. "Els nostres parlaments han de fer un esforç per tenir una major digitalització i sostenibilitat, i obrir-se a la ciutadania. Però no podem oblidar que les nostres funcions són garantir la integració, la representació i els consensos", ha declarat Batet després de la reunió.

Per la seva banda, Vicenç Thomás ha destacat que "aquestes visites són necessàries perquè ambdues institucions tenim coses en comú i d'altres que ens diferencien". Finalment, Batet també ha felicitat Thomás, perquè serà el pròxim president de la Conferència de Parlaments (Coprepa).

stats