Política 04/11/2019

Podem vol convertir Bankia en una vertadera banca pública

La formació morada també exigeix el retorn dels 60.000 milions d'euros del rescat bancari

Maria Fuster
1 min
Antònia Jover, Lucía Muñoz i Beni Aguiló candidates de Podem al Congrés i al Senat

PalmaLa candidata al Congrés dels Diputats Antònia Jover ha explicat aquest dilluns en un acte de campanya que per la seva formació "Bankia és el símbol d'un sistema que ha permès que els bancs hagin fet sempre el que han volgut". Jover ha expressat la voluntat del seu partit de "convertir Bankia en una vertadera banca pública". Per la seva banda, Lucía Muñoz, també candidata a la Cambra Alta per la formació morada, ha deixat clar que exigiran el retorn dels 60.000 milions d'euros del rescat bancari.

Jover ha assegurat que una vertadera banca pública podria garantir "l'accés al crèdit als autònoms i a les pime, i a les famílies, finançar la seva hipoteca". En relació amb el retorn dels doblers del rescat bancari, Muñoz ha afirmat que Podem és l'únic partit que no deu res als bancs i per això mateix poden "exigir-ho". També ha comentat que ho faran "apujant el tipus efectiu d'impost de societat i aplicant l'article 128 de la Constitució, que estableix que la riquesa del país està subordinada a l'interès general".

Per la seva banda, la candidata al Senat per Podem Illes Balears, Beni Aguiló, ha apuntat que "ser patriota no és desplegar la bandera més grossa, ni posar en mans dels fons voltor i grans entitats bancàries el dret a l'habitatge digne. S'ha d'aplicar l'article 31, que diu que la llei de fiscalitat ha de ser progressiva". Aguiló també ha comentat que el seu partit vol "canviar tot aquest sistema a través de la persecució de grans fortunes que han de pagar i de la reforma de la llei de fiscalitat".

stats