Negociacions per a la investidura a l'Estat
Política 10/11/2023

El Govern demana que es convoqui la Conferència de Presidents per a la investidura de Pedro Sánchez

La consellera Estarellas ha expressat la "preocupació" del Govern balear davant l'acord signat entre el PSOE i Junts

ARA Balears
1 min
La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, aquest dimecres a l'acte organitzat per l'associació Memòria Democràtica de Mallorca en commemoració del Dia Internacional contra les Desaparicions Forçades.

PalmaEl Consell de Govern ha acordat, en nom de la presidenta de l'Executiu balear, Marga Prohens, sol·licitar la convocatòria de la Conferència de Presidents, l'òrgan màxim de representació de les comunitats autònomes. La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ha expressat la "preocupació" del Govern balear davant l'acord signat entre el PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, perquè, tal com ha dit, han acordat "qüestions que atempten contra la igualtat dels espanyols i, per tant, dels balears".

A la roda de premsa després del Consell de Govern, que ha estat recollida per Europa Press, la consellera ha dit que l'amnistia "inclourà tota mena de delictes, fins i tot de corrupció", cosa que "trenca amb la igualtat entre tots els espanyols i va en contra de la separació de poders". A més, ha dit que s'han negociat "bilateralment", amb una sola comunitat, "qüestions relatives al finançament i la condonació de deute de les comunitats autònomes". Estarellas ha explicat que la reunió se sol·licitarà "com més aviat millor" per reclamar "que s'especifiqui com afectaran aquests acords plasmats en el pacte cadascuna de les comunitats".

Durant la seva compareixença, Estarellas ha expressat un "total rebuig i condemna a l'atemptat" a l'exlíder del PP de Catalunya Aleix Vidal-Quadras. "Li enviam tot el nostre suport en aquests moments tan complicats", ha dit.

stats