Política 23/04/2019

Balboa: "Volem fer de Balears el plató de referència a la Mediterrània"

Veus Progressistes proposa un pla de finançament estatal per al sector cultural

Ara Balears
1 min
Representats de Veus Progressistes a la seva paradeta de Sant Jordi, a la plaça Espanya

Palma"La cultura illenca necessita que se la reconegui com cal", així ho ha assegurat el candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, que ha explicat aquest dimarts en roda de premsa les mesures en matèria de cultura que té la coalició. Així, Balboa ha exposat que, com que la insularitat "afecta tots els àmbits de la vida", és necessari compensar-la perquè els creadors puguin competir arreu de l'Estat.

El número u de Veus Progressistes ha assegurat que per això s'impulsaran mesures fiscals, perquè "volem fer de les Balears el plató de referència a la Mediterrània". A més, per assegurar que es puguin veure les produccions en la llengua pròpia, la coalició diu que exigirà que hi hagi una quota de pel·lícules subtitulades o doblades en les llengües pròpies de l'Estat que no siguin el castellà.

D'altra banda, la candidata al Consell, Bel Busquets, ha assenyalat que "l'única manera d'aconseguir que la gent que treballa en el sector cultural de les Balears competeixi en igualtat de condicions amb la resta de l'Estat és establir compensacions". Busquets ha assenyalat la necessitat de

disminuir els costos a tots els exponents i productors de cultura de les Illes.

Busquets ha explicat també que a les Balears es deixen de guanyar més de 8.500 milions d'euros pels costos d'insularitat, cosa que es tradueix en la pèrdua d'un 18% del PIB pel que fa a exportacions. La també vicepresidenta del Govern ha extrapolat la situació a l'àmbit cultural i ha incidit en el fet que "tot això provoca serioses dificultats per donar a conèixer les seves creacions fora de les Balears" i aquesta situació "ens resta possibilitats de creixement".

stats