Política 05/04/2019

Balboa: “No es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi"

El candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats ha presentat les seves propostes en matèria d'audiovisuals

Ara Balears
2 min
Balboa ha posat èmfasi en la necessitat d'evitar les 'fake news'.

PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, i el candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, han explicat les seves propostes en matèria d’audiovisuals. Balboa ha destacat que “els continguts audiovisuals formen part de la vida quotidiana de la ciutadania” i que “els poders econòmics i polítics no volen renunciar a controlar-los”. Per això, ha afirmat, “no es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi: cal impedir les 'fake news'”.

“Algunes empreses difonen sense escrúpols 'fake news' i programes de teleporqueria per satisfer els seus interessos polítics o comercials”, ha emfatitzat. Balboa ha explicat que, per això, l’objectiu és avançar cap a “una televisió pública estatal de més qualitat, plural i que representi la diversitat territorial i lingüística de l’Estat”. Per això, la coalició vol impulsar un Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals que pugui “posar fre a les 'fake news' i a la teleporqueria i vetllar per la pluralitat”. A més, Balboa s’ha compromès a reclamar davant les televisions públiques i privades d’àmbit estatal que s’incloguin en la programació continguts que atenguin la diversitat cultural i lingüística de l’Estat.

Miquel Ensenyat ha dit que “volem que es constitueixi el Consell Audiovisual estatal perquè més d'un 90% del consum de televisió que es fa a les Balears procedeix de fora de les Balears i de grans grups de comunicació privats estatals i internacionals”. Ensenyat ha explicat que “també és necessari impulsar un Consell Audiovisual de les Illes Balears” i que, de fet, ja està legalment previst, però “és més urgent un consell estatal”. Així i tot, ha assegurat Ensenyat, “aquests quatre anys s’ha fet molta feina en matèria d’audiovisuals”, sobretot a l’hora de dotar de professionalitat i independència IB3.

stats