Política 18/04/2019

Balboa: "És inacceptable tenir dos reactors nuclears de Trump a la badia de Palma"

Veus Progressistes reclama transparència en la política de venda d'armament de l'Estat

Ara Balears
1 min
Neus Truyol, Rosa Cursach i Guillem Balboa.

PalmaVeus Progressistes ha reclamat aquest dijous més transparència en la política de venda d'armament de l'Estat. A més, el cap de llista al Congrés, Guillem Balboa, ha criticat la presència a la badia de Palma del portaavions de l'armada dels Estats Units, 'Abraham Lincoln', després que fondejàs el passat dilluns, posant en perill la ciutadania amb els dos reactors nuclears amb els quals està equipat. "Tenir dos reactors nuclears de Trump a la badia de Palma és inacceptable", ha declarat.

"Com a partit pacifista, ecologista i que defensa els drets humans creim que tot allò relacionat amb la indústria de l'armament i les maniobres militars de tercers països ha d'estar regulat pels principis de transparència i publicitat", ha argumentat per la seva banda Rosa Cursach, candidata al Senat per Mallorca. "La presència d'aquest portaavions fa que qualsevol incident pugui implicar una catàstrofe humana i ecològica. A més, des de sempre ens hem posicionat a favor de la recerca d'alternatives energètiques més segures i ambientalment millors que l'energia nuclear", ha assegurat d'altra banda Neus Truyol, número dos a l’Ajuntament.

Les propostes de la coalició per resoldre aquest conflicte inclouen prohibir la venda d'armament a països en conflicte que no respectin els drets humans, revisar els acords amb els Estats Units per evitar que els ports de les Illes Balears i de la resta de l'estat espanyol acullin vaixells propulsats amb reactors nuclears i exigir al govern estatal que informi de les maniobres militars als governs autonòmics i locals per prendre les mesures corresponents. "Demanarem explicacions dins el Consell d'Administració de Ports de l'Estat", ha dit Balboa.

stats