Política 07/11/2019

Balboa: "El nostre horitzó és el d'un concert econòmic solidari com el basc o el navarrès"

El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés ha defensat que el sistema de finançament "condemna la ciutadania de les Balears a tenir menys oportunitats"

Ara Balears
1 min
Guillem Balboa i Miquel Ensenyat

PalmaEl candidat al Congrés de MÉS-Esquerra, Guillem Balboa, ha defensat aquest dijous un “concert econòmic solidari com el del País Basc o Navarra” per a les Balears, “perquè puguem disposar dels recursos i fer les nostres pròpies inversions”, ha argumentat. En aquest sentit, ha assegurat que cal millorar els aspectes “més nocius” de l'actual sistema de finançament, “perquè condemnen la ciutadania de les Balears a tenir menys oportunitats”, cosa que provoca tenir “menys serveis en matèries com educació, que no poden gaudir els nostres infants i els nostres joves".

“Creim que és urgent derogar definitivament la llei Montoro”, ha reclamat el candidat, ja que “hi ha 555 milions d'euros dels ajuntaments segrestats als bancs que no podem invertir en serveis per a la ciutadania”. Per la seva banda, Miquel Ensenyat ha afirmat que les Balears són “una de les comunitats que més aportam en conjunt”, mentre que “som de les que manco rebem, i això “ens situa per sota de la mitjana en educació, salut o infraestructures, entre d'altres”. A més, Miquel Ensenyat ha insistit a "recuperar el deute històric que s'ha generat a causa del mal finançament amb què vengueren les competències transferides, com ara salut i educació".

stats