Política 10/04/2019

Balboa: "Hem de recuperar els 70.000 milions d'euros que els defraudadors ens roben cada any"

El candidat de Veus Progressistes al Congrés ha explicat aquest matí les mesures que vol impulsar la coalició per lluitar contra el frau fiscal

Ara Balears
1 min
La coalició ecosobiranista vol prohibir per llei les amnisties fiscals de qualsevol tipus

PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, i la candidata al Senat per Mallorca, Rosa Cursach, han explicat aquest matí les mesures que vol impulsar la coalició per lluitar contra el frau fiscal. "No podem permetre que els defraudadors ens robin 70.000 milions d’euros cada any”, ha emfatitzat Balboa. El cap de llista de Veus Progressistes ha assegurat que "s’han d’incrementar amb un mínim de 5.000 empleats públics els efectius de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i també s’ha de reforçar d’una manera proporcional l’ATIB". La coalició ecosobiranista vol "prohibir per llei les amnisties fiscals de qualsevol tipus" per evitar "donar premis als rics que no compleixen la llei".

A més, Balboa s’ha mostrat disposat a impulsar mesures per lluitar contra els paradisos fiscals. "Volem evitar el truc de les grans multinacionals que declaren els beneficis obtinguts a l’estat espanyol en un altre país, i per això exigirem un mínim d’un 15% dels beneficis tributats a l’estranger per poder estar exempts", ha assegurat. "També exigirem transparència i cooperació a les entitats financeres que operen a Espanya perquè notifiquin a les autoritats si els seus països tenen altres comptes en paradisos fiscals", ha dit, i ha afegit que, "en definitiva, la Fundació de Caixes d’Estalvis estima que cada any es perden 70.000 milions d’euros que són de tots i que haurien de finançar els serveis públics".

stats