Política 19/04/2019

Balboa: “L’Estat ha d'assumir la meitat dels costos de la Llei de dependència”

Veus Progressistes proposa un pla de finançament estatal per a equipaments

Ara Balears
2 min
Imatge de Rosa Cursach, Guillem Balboa i Fina Santiago durant l'acte

PalmaEl candidat de la coalició Veus Progressistes, Guillem Balboa, amb la candidata al Senat, Rosa Cursach, i el número dos al Govern, Fina Santiago, ha presentat aquest divendres en roda de premsa les mesures de la coalició per garantir una corresponsabilitat justa entre la Comunitat i l'Estat a l’hora d’assumir els costos de la Llei de dependència.

Balboa ha explicat que fins ara "l’Estat s’ha estalviat 57 milions d’euros que li tocaria pagar i que ha assumit la ciutadania de Balears", i és per això que "ha de comprometre’s d’una vegada i assumir la meitat dels costos de la Llei de dependència". A més, Balboa ha apuntat que "és necessari que el govern central comenci a assumir el pes del desenvolupament d’aquesta llei, que és un dret de les persones dependents".

Segons han informat a l'acte, Veus Progressistes proposa un pla de finançament estatal per a equipaments i nous programes de serveis, ja que "ara per ara són les comunitats i els municipis els que n'assumeixen els costos amb els seus recursos econòmics". Així ho ha explicat la candidata al Senat, Rosa Crusach, qui ha incidit també que el sector de la dependència és "un sector tremendament feminitzat, per la qual cosa a qui més afecten les retallades són a les dones".

Per part seva, la número dos al Govern ha destacat que la Llei de dependència "ja va ser una llei que va néixer amb un finançament insuficient i que els governs de la dreta han minvat amb les retallades". Santiago ha exemplificat aquesta manca de recursos i compromís per part de l’Estat amb el que costa, de mitjana, al mes una plaça a una residència. Així, ha explicat la número dos al Govern, l’Estat aporta 190€, mentre que l’administració autonòmica n’aporta 1.210 i les persones usuàries, 600€.

stats