Cas Ayuso

Ayuso justifica les amenaces del seu cap de gabinet a una periodista

La presidenta madrilenya critica que s'hagi filtrat una conversa entre "gent de confiança" mentre PSOE i Sumar li demanen la dimissió

3 min
La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en una compareixença

Madrid"Us triturarem. Haureu de tancar. Que us bombin. Idiotes". Aquest és un dels missatges que l'adjunta al director d'Eldiario.es, Esther Palomera, ha denunciat haver rebut del cap de gabinet d'Isabel Díaz Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, conegut com a MAR. Aquest mitjà va ser qui va destapar dimarts passat que la Fiscalia havia denunciat per frau fiscal el nòvio de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Alberto González Amador. La conversa entre MAR i Palomera es va produir aquell mateix dia, a la nit.

"No entenc què hi fa, això, donant tombs per no anar a parar enlloc", ha dit Ayuso aquest dilluns, en resposta a una pregunta sobre aquestes amenaces. La líder del PP madrileny ha tret ferro a l'advertiment del seu cap de gabinet a la periodista. "El que s'ha vist és que dues persones que tenen una relació de confiança de més de trenta anys discuteixen per WhatsApp", ha dit en una compareixença en què ha justificat el comportament de MAR: "A veure si ara tampoc ens podem enfadar amb gent de confiança perquè també es filtra".

Després d'aquestes declaracions, Eldiario.es ha publicat la conversa íntegra entre Rodríguez i Palomera. A la publicació també es pot llegir com MAR acusa Palomera de ser "activista a sou", li recrimina l'actuació del mitjà de comunicació i li recorda que la va salvar "molts cops" quan la periodista treballava a La Razón. Palomera reacciona preguntant si es tracta d'una amenaça i rebatent aquesta versió dels fets. MAR s'acomiada amb un "adeu, preciosa" que ella respon dient que no permetrà que l'insulti.

Peticions de dimissió

PSOE i Sumar han criticat aquest comportament i han exigit la dimissió "immediata" d'Ayuso. La portaveu socialista, Esther Peña, ha censurat les "intolerables amenaces" de MAR i ha demanat el seu cessament. En roda de premsa a la seu del carrer Ferraz, Peña s'ha preguntat si el cap de gabinet d'Ayuso "seguia indicacions de la seva cap" quan va proferir aquestes amenaces arran de les informacions sobre la parella de la presidenta madrilenya.

També ho ha denunciat Sumar. El seu portaveu, Ernest Urtasun, ha dit que els atacs a la premsa són "totalment inacceptables" i ha expressat "solidaritat" amb els afectats. En roda de premsa, Urtasun ha dit que a Ayuso "se li està posant cara d'Esperanza Aguirre quan van començar a sortir-li granotes al seu voltant i al final va resultar que la reina de l'estany era ella".

Més enllà dels portaveus estatals, l'esquerra madrilenya també ha atacat el PP per aquest motiu. És el cas de la portaveu de Més Madrid a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, que ha criticat que l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, hagi fet pinya amb Ayuso i MAR al·legant que no coneixia la conversa sencera i denunciant una persecució cap a l'entorn de la presidenta autonòmica. En un missatge a X, Maestre s'ha fet ressò de la conversa íntegra publicada per Eldiario.es per instar Almeida a demanar la destitució de MAR.

Cas de frau fiscal

En paral·lel a la polèmica per les amenaces, Ayuso també ha tornat a presentar-se com a víctima d'una campanya del govern espanyol per tractar de destruir-la. A parer de la presidenta madrilenya, el cas de frau fiscal de la seva parella és un "intent d'utilitzar tots els poders de l'Estat contra un particular". "Per terra, mar i aire", ha afegit. Ayuso ha evitat refermar els arguments que va utilitzar la setmana passada –quan va dir que era Hisenda qui devia diners a la seva parella–. "Això entra dins de l'estratègia de defensa d'un particular", ha dit. La líder popular s'ha centrat a denunciar una persecució "gravíssima" per "acabar amb un adversari polític" i a desvincular la Comunitat de Madrid.

Aquest dilluns diverses informacions d'El País i Eldiario.es asseguren que l'Agència Tributària sosté que el frau de González Amador va ser "una conducta conscient, deliberada i dolosa" i que va tractar de vendre vacunes contra la covid-19 a Costa de Marfil a un preu cinc cops superior al cost que tenien. D'altra banda, el Col·legi de l'Advocacia de Madrid ha anunciat accions penals per la revelació de dades del nòvio d'Ayuso per part de la Fiscalia, una actuació que ha sortit a defensar el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. En una carta, justifica la necessitat "d'aclarir qualsevol ombra de dubte" arran del relat fet per la presidenta madrilenya.

stats