DIVISIÓ AL PP
Política 09/04/2015

Rajoy està disposat a endurir la reforma de l'avortament per evitar dissensions, segons 'El Mundo'

Els populars estarien disposats a suprimir la referència que l'avortament és un dret

Ara
2 min
Mariano Rajoy, durant l'última convenció del PP / EFE

MadridLa cúpula del PP s'està movent per evitar dissensions internes davant la tramitació de la reforma de la llei de l'avortament i fins i tot està disposada a endurir el text que dimarts arribarà al Congrés perquè els parlamentaris de l'ala dura del partit no trenquin la disciplina de vot, segons publica aquest dijous 'El Mundo'. Així, els dirigents populars haurien fet diverses reunions amb els díscols des que Mariano Rajoy va rebre al febrer una carta de set diputats i cinc senadors advertint que no votarien una reforma que, a parer seu, suposa avalar la llei del PSOE, ara al Tribunal Constitucional.

La darrera reunió va tenir lloc dilluns, entre els diputats i el portaveu popular, Rafael Hernando, i aquest va recordar el suport mostrat a la iniciativa pel president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, i es va mostrar disposat a endurir la llei per aconseguir el seu suport. Segons el rotatiu espanyol, va posar sobre la taula la possibilitat de suprimir la referència a l'avortament com un dret, la qual podria no ser suficient.

El PP ha tancat la porta a donar llibertat de vot i sancionarà els que no votin la reforma 'light' de l'avortament, que enterra la versió més dura de l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón però imposa el permís patern per avortar a les dones de 16 i 17 anys. Els populars temen que alguns vots populars discordants reforcin la idea que el govern espanyol s'ha fet enrere i això provoqui fuga de suports per la dreta. La líder del PP a la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va assistir a la manifestació 'provida' de mitjans de març i va reclamar endurir la reforma de la llei.

stats