Atur
Política 10/05/2021

El govern espanyol planteja un subsidi únic de 452 euros per a les persones que han exhaurit la prestació d'atur

La proposta s'inclou al pla de recuperació enviat a Brussel·les i s'aplicarà a partir de l'any que ve

2 min
La ministra de Treball, Yolanda Díaz.

MadridEl govern espanyol planteja unificar en un subsidi únic de 452 euros mensuals les diferents prestacions que hi ha actualment per a les persones aturades que han exhaurit l'atur. És una de les propostes incloses al pla de recuperació i resiliència enviat a Brussel·les i que el ministeri de Treball ha publicat a la pàgina web de la Moncloa.

El ministeri de Treball vol simplificar a partir del 2022 les ajudes per als aturats de llarga durada o que no hagin cotitzat durant un període mínim com la protecció assistencial de desocupació regulada a la Llei General de Seguretat Social, els programes de renda activa d'inserció (RAI) i el subsidi extraordinari de desocupació (SED). La nova prestació seria complementària a la contributiva i equival al 80% de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (Iprem), 451,90 euros.

Segons detalla el ministeri al pla de recuperació, com a requisits d'accés i manteniment de la prestació s'exigirà l'acreditació de falta de rendes individuals i, en alguns casos, responsabilitats familiars, i també el "compromís i compliment d'un itinerari personalitzat d'ocupació davant el servei públic d'ocupació competent".

Nou contracte social

La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dilluns que el pla de recuperació suposarà una "autèntica revolució" del mercat laboral amb les reformes previstes i ha defensat un nou contracte social que serà una "gran esmena col·lectiva" a les polítiques laborals i d'austeritat del PP. Díaz ha reiterat que el compromís és aprovar el primer paquet de reformes aquest any. Tot i que la prioritat de l'executiu és impulsar totes les reformes amb acord en el marc del diàleg social, la vicepresidenta tercera ha assegurat que els terminis es compliran perquè les reformes estan lligades a les transferències dels diners dels fons europeus que han de fiançar el pla de recuperació.

stats