Política 28/10/2013

Dos detinguts més per l'atac ultra de la Diada

Els detinguts tenen 19 i 22 anys. Un d'ells té antecedents per una temptativa d'homicidi dolós

Efe
1 min

MadridLa policia espanyola ha detingut dos joves més per la seva presumpta participació en l'atac que va protagonitzar un grup de radicals d'ultradreta durant l'acte de celebració a Madrid de la passada Diada Nacional, pel qual ja van ser detingudes 12 persones. Divendres va ser arrestat Alejandro LTR, de 19 anys. El segon detingut, arrestat aquest dilluns, és Fernando Manuel MJ, de 22 anys. A tots dos se'ls imputen delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, lesions, desordres públics, coaccions, amenaces i danys.

El primer dels detinguts ja ha passat a disposició judicial i el segon , que té antecedents per una temptativa d'homicidi dolós, ho farà en les pròximes hores o al llarg de dimarts.

El passat 11 de setembre un grup de radicals va irrompre al crit de "Catalunya és Espanya" al centre cultural Blanquerna , que acollia l'acte de celebració de la Diada Nacional a Madrid i al qual assistien unes 40 persones.

Els assaltants van trencar els vidres del local, van tirar prestatgeries i van llançar gasos lacrimògens.Per aquests fets, ja havien estat detingudes dotze persones, dels quals un va ser posat en llibertat per la policia, mentre que la resta, després de declarar davant del jutge, van quedar en llibertat amb càrrecs.

stats