Política 17/06/2019

Arxivada l'última peça de la causa sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV

La jutge admet la dificultat "d'acreditar que fins a 12 funcionaris" van col·laborar en el procés

Efe
2 min
El president valencià Ximo Puig durant la seva intervenció a les Corts Valencianes.

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha arxivat la peça que investigava el suposat finançament irregular del PSPV, igual que ja van fer recentment els magistrats de Gandia (la Safor) i Benidorm (Marina Baixa), al no apreciar delicte.

La investigació sobre el suposat finançament il·legal del PSPV a través de l'empresa de comunicació Crespo Gomar va nàixer de la denúncia presentada l'abril del 2018 per diversos diputats autonòmics del PP valencià, i que va ser tramitada inicialment pel jutjat d'instrucció número 21 de València. Aquest tribunal va derivar la causa als jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm perquè els expedients de contractació adjudicats es van realitzar suposadament des de ministeris i ajuntaments.

Ara la magistrada ha arxivat el procediment per investigar l'expedient elaborat en 2008 pel ministeri de l'Habitatge per adjudicar un contracte a l'empresa Crespo Gomar per a la creativitat de la campanya de publicitat institucional dels continguts del pla estatal 2009-2012 en no apreciar que s'hagin comès delictes de prevaricació administrativa i de malversació de cabals públics, encara que remet tota la informació al Tribunal de Comptes "als efectes que corresponguin".

La jutge fonamenta la seva decisió en la dificultat "d'acreditar que fins a 12 funcionaris del ministeri d'Habitatge concerten la seva voluntat per alterar un procediment de contractació administrativa beneficiant l'adjudicatari en detriment d'uns altres licitadors, a més de ser uns fets que s'esdevenen l'any 2008".

Tercera i última peça arxivada

Juntament amb la peça arxivada recentment, el març passat el jutjat d'instrucció número 3 de Gandia va arxivar la part de la investigació relativa a l'adquisició d'un immoble per part de la Federació Valenciana de Futbol en 2009 per 525.000 euros en una operació que va ser subvencionada al 50% per l'ajuntament d'aquesta ciutat. L'immoble adquirit s'ha investigat si pertanyia a l'ex tinent d'alcalde socialista de Gandia Antonio Gomar, pare del gerent de l'empresa de comunicació implicada, Alberto Gomar, i que també va treballar per al PSPV i en diversos ministeris en època del govern del PSOE.

De la mateixa manera, al maig el jutjat d'instrucció número 1 de Benidorm també va arxivar la part de la investigació relativa a les contractacions efectuades per l'ajuntament d'aquesta localitat amb aquesta empresa per al subministrament del sistema de comunicació denominat TIC (opinòmetres), que va ser adjudicat l'any 2010 a Opino Mediana (empresa participada per Crespo Gomar) per l'Ajuntament de Benidorm per un preu de 193.000 euros.

stats