Política 28/06/2019

Arrenquen els llaços grocs i les estelades de l'esplanada de Lledoners

Els autors els han canviat per banderes espanyoles

Ara
1 min
L'esplanada de Lledoners sense llaços grocs i amb una bandera espanyola onejant.

BarcelonaEl centre penitenciari de Lledoners ha despertat sense els llaços grocs ni les estelades que hi havia des de dimecres. Els autors han canviat la simbologia independentista que hi havia a l'esplanada de la presó de Sant Antoni de Vilatorrada per banderes espanyoles.

Els nou líders independentistes van arribar a Catalunya dimecres, nou mesos després que l'1 de febrer es traslladessin a Madrid per afrontar el judici. En el cas de les dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, a les presons de Mas d'Enric, al Catllar, i Puig de les Basses, a Figueres, respectivament.

El trasllat dels homes, molt més polèmic, es va allargar tres dies, i els líders independentistes van passar per sis presons: Soto del Real, Valdemoro, Zuera, Ponent, Brians i finalment Lledoners, on una cinquantena de persones es van concentrar per donar-los suport i van tornar a tenyir els afores del centre de groc. Dos dies després aquesta simbologia ja ha estat retirada.

Les tarimes des d'on Joan Bonanit, cada vespre a tres quarts de nou, desitja bona nit als empresonats al Bages també ha patit desperfectes, així com els cons de la senyalització del trànsit.

stats