Política 12/11/2019

Armengol, a una diputada de Ciutadans: "El fantasma deu ser el seu partit, que desapareix"

La presidenta treu pit de la despesa social dels pressupostos

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha protagonitzat un enfrontament amb la diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, després que qualificàs els pressupostos del 2020 de "fantasma". "El fantasma deu ser el seu partit, que desapareix", li ha replicat Armengol durant el ple del Parlament d'aquest dimarts.

Armengol també ha destacat que la despesa social prevista en els pressupostos del 2020 és "la més alta de la història", malgrat que l'economia passa per moments "complicats".

Patricia Guasp ha criticat que el Govern preveu "uns ingressos irreals", i això només generarà "més deute i més dèficit". "No tenen credibilitat i les partides són fictícies perquè la recaptació està inflada. Amb la desacceleració econòmica no serà possible", ha afegit la diputada taronja.

La diputada de Ciutadans també ha lamentat que hagi augmentat "un 16%" la despesa "per a les nòmines dels alts càrrecs" i que hagi "baixat la partida per a ocupació", a més de "les retallades en infraestructures educatives".

Per la seva banda, Armengol ha contraatacat les acusacions de Guasp dient que "el fantasma deu ser el seu partit, que desapareix", enmig dels aplaudiments dels diputats socialistes. La presidenta ha recordat que els pressupostos destinaran 3.091 milions per a educació, sanitat i serveis socials, "un 34% més respecte del 2015".

A més, la presidenta ha subratllat que el Govern ha fet els comptes per al 2020 "amb rigor i seny" i que s'ha retallat 50 milions d'euros el sostre de despesa.

stats