Política 06/02/2019

Armengol dona suport a la figura del relator per solucionar la crisi de Catalunya

La presidenta ha assegurat que "ella sempre ha defensat que per resoldre problemes polítics cal fer servir el diàleg"

Ara Balears
2 min
Armengol felicitant a Pedro Sánchez instants després de la seva proclamació.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha mostrat partidària d'una figura com la del relator que permeti solucionar el "problema polític" de la crisi a Catalunya "per mitjà del diàleg". Així ha contestat la presidenta a Brussel·les quan li han demanat per la incorporació d'un relator a la taula de diàleg dels partits amb representació parlamentària a Catalunya.

Armengol ha assegurat que "ella sempre ha defensat que per resoldre problemes polítics cal fer servir el diàleg". "Crec que ja era hora que el govern espanyol i el govern català fossin capaços de dialogar per cercar solucions a un problema polític que desgraciadament vivim a Espanya des de fa massa temps", ha dit la presidenta balear.

"Evidentment, el diàleg sempre s'ha de fer dins de la legalitat", ha afegit la presidenta balear, qui s'ha pronunciat d'aquesta manera durant una roda de premsa a Brussel·les.

Armengol ha comparegut davant els mitjans per presentar, al costat dels presidents de les illes de Còrsega i Sardenya, una carta en la qual demanen a la Unió Europea (UE) i als governs dels estats un major reconeixement de la seva condició d'illes i de totes les dificultats a què s'enfronten pel fet insular.

Company acusa Armengol d'independentista

Biel Company ha assegurat que "Armengol ha demostrat que és independentista". Segons el president del PP de les Illes, Armengol "es preocupa més d'aquest tema que de defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears". Amb referència a la figura del relator, Company ha apuntat que "és una mesura desesperada de Sánchez per continuar assegut a la cadira". A més, ha remarcat la necessitat de "convocar eleccions perquè amb aquestes mesures Sánchez demostra encara més la il·legitimitat del seu nomenament".

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, considera que Armengol "és incapaç de deixar de fer seguidisme" i diu que la mesura del mediador és "intolerable" i "molt greu". Així mateix, creu que el relator "dona la raó als independentistes, perquè tracten la Generalitat com un govern estranger", ha dit Pericay.

Miquel Gallardo, d dona suport a qualsevol passa que es pugui fer per suavitzar la situació a Catalunya, un argument que el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, també comparteix.

Per part seva, el socialista Andreu Alcover considera que el PP, Ciutadans i Vox critiquen la decisió del relator "sense saber realment què significa", ja que només es tracta "d'un mediador". També s'ha referit a les crítiques "d'alta traïció", proferides pel PP, i ha afirmat que "la darrera vegada que ens varen acusar d'això va ser amb ETA i fou un govern socialista que va posar fi a l'activitat de la banda", ha subratllat.

stats