Patronal
Política 21/04/2023

Armengol: "Continuarem apostant per la diversificació, la modernització i la innovació del teixit empresarial"

PIMEM ha demanat un acord polític perquè en la pròxima legislatura es destini un 1% del pressupost a la innovació

ARA Balears
1 min
Reunió entre representants de Pimem i candidats del PSIB

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit aquest divendres, juntament amb Catalina Cladera i José Hila, en un acte organitzat per la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), en el qual la patronal ha demanat un acord polític als candidats del PSIB perquè en la pròxima legislatura es destini un 1% del pressupost a la innovació.

En aquest context, Armengol ha explicat que la formació assumeix les reclamacions de PIMEM en matèria d'innovació i ha recordat que la llei de ciència ja preveu avançar en aquest sentit en fixar l'objectiu de destinar un 2% del pressupost a investigació i desenvolupament. La presidenta del Govern ha reiterat l'aposta de la seva formació per la diversificació econòmica, la modernització i la digitalització de les petites i mitjanes empreses. "Som el partit de les petites i mitjanes empreses", ha dit Armengol.

Per la seva banda, els representants de la patronal, amb Jordi Mora al capdavant, han subratllat que les empreses industrials i de serveis necessiten el màxim suport en aquesta matèria per continuar sent competitives. Així doncs, en declaracions als mitjans, Mora ha argumentat que la innovació i la internacionalització són dues palanques que ajudaran a restar dependència del turisme, a diversificar el model econòmic i captar mà d'obra qualificada. "La innovació ens permetrà comptar amb un turisme més sostenible, ens permetrà impulsar la indústria i ens permetrà impulsar el sector primari", ha afirmat.

stats