Política 21/01/2020

Armengol promou un turisme sostenible i sense excessos

La presidenta balear ha celebrat també l'augment de la facturació turística a les Illes

Ara Balears
2 min
La normativa incrementa el control del consum d'alcohol al carrer.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que la facturació turística a les Illes Balears haurà augmentat prop de 2.000 milions d'euros en comparació amb les xifres recollides el 2016. La presidenta ha explicat que el 2016 es facturaren 13.000 milions d'euros, mentre que en l'exercici del 2019 la xifra se situà en prop de 15.000 milions. Armengol ha defensat que el Govern aposta per un turisme econòmicament sostenible i ha destacat que les dades indiquen "que la gent guanya més".

Durant la seva intervenció en la taula de debat 'Potenciant la imatge i la competitivitat regional del turisme a Espanya', en el X Fòrum Exceltur, Armengol ha recordat l'aposta del Govern per "canviar el model de tot el que siguin qüestions nocives per al sistema turístic i fer-ho des de la capacitat de diàleg i enteniment, perquè les polítiques turístiques vinguin de l'Administració però d'acord amb el sector turístic".

A més, la presidenta també ha agraït l'aposta dels empresaris de les Illes per la modernització de les instal·lacions turístiques i la seva posada a punt i per la sostenibilitat ambiental i ha assegurat que aquestes mesures han d'anar acompanyades "d'una aposta pública per la modernització i la inversió".

Armengol ha destacat també que el govern d'Espanya, per primera vegada en set anys, ha tornat a acordar un conveni d'inversió en zones turístiques madures que permetrà acompanyar la inversió privada, igual que ho farà el decret contra el turisme d'excessos aprovat pel Govern divendres.

La presidenta balear ha explicat que el decret llei que ja està en vigor "lluitarà contra un turisme incívic que no aporta res positiu i que fa molt de mal a la repercussió internacional de les Illes Balears".

"Ens dona una mala imatge que a les Balears no ens mereixem", ha dit Armengol. "Estic contenta de ser valenta i compromesa amb una terra que es mereix això i molt més i fer-ho de la mà dels empresaris turístics que ens han donat suport en aquesta presa de decisions", ha defensat sobre la nova norma. A més, també ha insistit en la necessitat d'"erradicar aquest turisme" que fa tant de mal a la imatge internacional de les Illes.

stats