Política 20/04/2023

Armengol anuncia un projecte pilot per implementar la jornada laboral de quatre dies

La iniciativa començaria el setembre i arribaria a unes 30 empreses de les Illes

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dijous a la seu d'Hotelbeds

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous que impulsarà un projecte pilot per implementar a les Illes la jornada laboral de quatre dies (32 hores setmanals). Aquesta iniciativa, que té un pressupost inicial de dos milions d'euros, començaria el setembre, i s'hi podrien acollir una trentena d'empreses balears. "Aspiram a una societat on la gent no visqui per fer feina, sinó que tingui feina per viure", ha assenyalat la cap de l'Executiu. "Entenem que quan una empresa provi aquesta manera d'establir horaris laborals, s'hi continuaran afegint com ha passat al Regne Unit", ha afegit.

En una visita a la seu de l'empresa turística Hotelbeds, i acompanyada pel conseller de Turisme, Iago Negueruela, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, Armengol ha donat a conèixer que el pla pilot tindria una durada de tres anys, i finançarà mesures d'innovació i canvis metodològics i d'organització del treball. Es donaran 15.000 euros per empresa i projectes, així com una part salarial: 5.000 euros per treballador inclòs dins del pla pilot durant el primer any, i 2.500 euros durant el segon i el tercer, tot i que s'hauran de tenir un mínim de cinc treballadors per empresa amb jornada de quatre dies. Així, l'ajuda màxima serà de 200.000 euros.

"Volem fer possible que les empreses de les Balears es puguin sumar al plantejament de les 32 hores setmanals a partir del setembre, és una mesura pensada perquè la gent tingui temps per viure", ha destacat Armengol. Les Illes se sumarien així al País Valencià, on, des del passat 10 d'abril, a València, s'ha posat en marxa aquesta pràctica. En el cas de la Generalitat, les ajudes són d'uns 9.600 euros per treballador, mentre que a les Balears ascendirà fins als 10.000 euros. A més, a la comunitat governada per Ximo Puig es marca que, a les empreses de fins a 49 treballadors, la reducció horària ha d'afectar el 30% de la plantilla, un percentatge que es redueix al 20% quan l'empresa superi els 50 treballadors.

stats