Política 31/03/2022

Armengol: "La política s'ha de fer debatent amb aquells que pensen diferent"

La presidenta del Govern ha participat en la presentació del llibre 'El activismo tranquilo', del politòleg Nacho Corredor

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, el politòleg Nacho Corredor i la directora de l'ARA Balears, Maria Eugènia Quetglas

Palma"Des del Govern de les Illes Balears, i en el meu cas personalment, sempre he tingut molt clar que la política s'ha de fer debatent amb aquells que pensen diferent", ha afirmat aquest dijous la cap de l'Executiu illenc, Francina Armengol, en la presentació del llibre El activismo tranquilo (Ariel, 2022), del politòleg Nacho Corredor. També hi ha participat la directora de l'ARA Balears, Maria Eugènia Quetglas, i hi han assistit distints membres del Govern i el president del Parlament, Vicenç Thomàs. Tal com ha explicat Corredor, la hipòtesi del llibre tracta precisament la importància dels pactes entre els que pensen diferent. "S'ha d'animar a fer l'esforç d'entendre qui pensa diferent, i animar a entendre, interioritzar que la democràcia és una excepció en la història", ha destacat l'autor.

Armengol s'ha referit als governs de pacte amb Unides Podem i MÉS per Mallorca que han facilitat la seva investidura en les dues darreres legislatures. "Fa anys que tenim l'experiència del Govern d'esquerres, de pactes, sòlids, i que van molt més enllà del mateix diàleg entre el Govern, ja que sempre l'hem ampliat a la societat civil", ha subratllat. "Aquesta manera de prendre les decisions, primer escoltant bé, des d'un compromís amb diàleg social molt ampli, és quan fa que hi hagi més estabilitat, s'aconsegueix la pau social", ha afegit.

De fet, Corredor ha destacat que l'argument principal del seu llibre, "la racionalitat" en el debat públic, "és coherent amb la lògica de la política balear i de la presidenta Armengol". "Tant de bo la política espanyola s'assemblàs a la política balear", ha declarat, amb relació a la dinàmica de pactes entre partits per formar govern. "Es té prou cintura per conviure diferents partits dins d'un govern", ha afirmat.

Davant l'auge actual dels discursos extremistes i polaritzats, els quals estan tenint una major mobilització social, el politòleg s'ha reafirmat amb el que explicava aquest mateix dijous en una entrevista en aquest diari, en què reclama "un exercici de responsabilitat" als líders de l'opinió pública: "la classe política i els mitjans de comunicació". "Qui té un micròfon ha de saber que el que diu té conseqüències", ha apuntat.

stats