Consell de Mallorca
Política 23/08/2022

Armengol diu que el patrocini al Reial Mallorca ajuda a "mantenir la permanència"

La presidenta del Govern assegura que no té cap dubte que es trobarà la solució més adequada

ARA Balears
2 min
220819   Reial Mallorca, Son Moix, Estadi   IV01

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comentat aquest dimarts que el patrocini al Reial Mallorca ajuda a mantenir la permanència a Primera Divisió de l'equip vermell, "un club de primer nivell, que té una gran base social a l'illa". Armengol ha fet aquestes declaracions durant una visita al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany i ha assegurat que no té cap dubte que "es trobarà la solució més adequada". Cal recordar que el Consell de Mallorca va fer marxa enrere el conveni de patrocini entre la Fundació Mallorca Turisme i el Reial Mallorca perquè Son Moix continuàs fent servir el nom de Visit Mallorca Estadi per 1,8 milions d'euros. L'oposició de MÉS per Mallorca i Podem va conduir a una dura negociació amb el PSOE i amb l'acord de cercar una fórmula jurídica per mantenir el compromís amb el club. "Totes les comunitats autònomes i les institucions d'aquest país hi donen suport. Quan tenen un equip a Primera Divisió i estan contents, l'ajuden a mantenir aquesta permanència", ha explicat.

Segons Armengol, "donar suport a una institució com el Mallorca està ben vist per part de tots els partits que formen el Pacte". La presidenta ha subratllat també que el club "té un component social lligat a l'esport base" i també ha fet referència al paper de la fundació i a la feina que "es fa en el món de la discapacitat". "Tot això lligat al nom que du el Mallorca a les seves competicions", ha afegit.

A la pregunta de si s'hauria de fer un concurs públic per donar aquest ajut, la presidenta ha apuntat que "és una decisió que ha de prendre el Consell de Mallorca". "Donar suport a un club com el Mallorca és un acord que existeix en el si del govern del Consell", ha reiterat, i ha deixat clar que "s'ha de treballar com es fa efectiu aquest suport: més que amb una línia de promoció turística, amb una línia de caràcter esportiu". "Es treballa des de la normalitat absoluta i estic convençuda que el problema es resoldrà molt aviat", ha continuat la presidenta, a més de considerar que aquesta polèmica "no té més importància que la que hem viscut aquests dies" i que "la ciutadania pensa en moltes altres qüestions que l'afecten més que aquesta". Armengol també ha recordat que la propietat del club vermell "està fent una inversió molt important al camp de Son Moix", la qual "també mereix el suport de les administracions públiques".

stats