Entrevista Armengol
Política 23/08/2023

Armengol defensa la desjudicialització per resoldre els conflictes territorials

La presidenta del Congrés ha apuntat que dins el PSOE hi ha una "majoria aclaparadora" que pensa que el federalisme és el camí

ARA Balears
2 min
Reunió de la Mesa del Congrés

PalmaLa presidenta del Congrés i expresidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat resoldre els conflictes territorials fora de la judicialització i ha assegurat que a la Mesa de la Cambra Baixa el seu posicionament és "garantir la legalitat" de tot allò que s'hi debati. "Tot el que s'hi tramiti s'ha de fer d'acord amb la llei, des de la correcció normativa escrita", ha apuntat amb referència a una possible llei d'amnistia en una entrevista a El Periódico.

En aquest sentit, ha sostingut que "Espanya s'ha decantat perquè no hi hagi una majoria absoluta", un resultat que obliga els representants polítics a dialogar i a arribar a acords, "des del respecte i el diàleg". Armengol ha reivindicat el seu compromís perquè es puguin parlar totes les llengües cooficials de l'Estat i que ara toca veure com ho faran des del punt de vista tècnic per garantir els drets dels diputats que vulguin expressar-se en el seu idioma i que la resta els puguin entendre.

Respecte de la proposta del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a candidat a la investidura per part del rei Felip VI després de la seva ronda de contactes amb els partits, ha afirmat que el rei no ha tingut cap problema a l'hora de recopilar la informació "ni prop fer-hi", encara que els independentistes d'ERC, Junts i Bildu no hi van assistir.

"Concòrdia, Rubiales i federalisme"

La presidenta del Congrés ha assenyalat que veient els plens de la Cambra en les legislatures passades es va sentir "empegueïda de segons quines expressions, dels qualificatius i de les formes", un fet que abordarà tenint molta relació amb els grups parlamentaris per instaurar un clima de concòrdia, en les seves paraules. També ha sostingut que dins del PSOE, "hi ha una majoria aclaparadora que pensa" que el federalisme és un camí adequat per a Espanya, en les seves paraules, i l'ha emmarcat en la negociació i a entendre la pluralitat dels territoris.

stats