Eleccions
Política 23/09/2022

Armengol tornarà a ser la candidata del PSIB a presidir el Govern

Optarà, així, a un tercer mandat consecutiu al capdavant de l'Executiu, una fita aconseguida només per Gabriel Cañellas

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaEn una carta dirigida a la militància, la cap de l'Executiu i secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha anunciat que es presentarà a les eleccions de maig del 2023 per presidir el Govern balear. Armengol optarà així a un tercer mandat consecutiu al capdavant de l'Executiu, cosa que només va aconseguir l'expresident Gabriel Cañellas entre les dècades dels 80 i els 90.

"Només junts podrem garantir quatre anys més de polítiques progressistes a les nostres illes", ha destacat Armengol a la carta. La secretària general socialista ha deixat pinzellades del que seran els grans temes sobre els quals gravitarà la seva campanya electoral: "enfortir" el sistema de salut i educatiu, fer de l'habitatge "un nou pilar de l'estat del benestar", que el transport públic "guanyi la partida" al privat o "garantir més ocupació de qualitat i millors salaris".

La voluntat d'Armengol és reeditar el Pacte amb MÉS per Mallorca i Unides Podem, com va subratllar el passat maig en un acte al castell de Bellver per commemorar el tercer aniversari del Govern actual. "La meva idea és que el que funciona no es toqui", va assenyalar la presidenta del Govern. "Tenim la vocació que aquesta sigui la fotografia de la legislatura vinent"; s'hi va sumar el vicepresident, Juan Pedro Yllanes, que ja anunciat que no serà el candidat d'Unides Podem.

stats