Avortament
Política 18/01/2023

Armengol: "Ja basta de plantejar mesures que significarien una tortura per a qualsevol dona"

La presidenta del Govern s'ha mostrat "molt contenta" de la reacció "immediata" del govern espanyol davant el protocol antiavortament de Castella i Lleó

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

Palma"Ja està bé de criminalitzar les dones, de plantejar mesures que significarien una tortura per a qualsevol dona". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres, en el primer dia de la Fira Internacional Turística (Fitur) de Madrid, la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre el polèmic protocol antiavortament de Castella i Lleó, a preguntes del mitjà El plural.

"Desgraciadament, tenim una dreta que està atrapada en el passat més negre d'Espanya, i ho estan demostrant els governs del PP i Vox", ha exposat Armengol. "També ho demostren els governs de només el PP, que són els que menys garanteixen la interrupció de l'embaràs a la sanitat pública", ha afegit. La cap de l'Executiu illenc també ha aplaudit la reacció "immediata" del govern espanyol de "paralitzar qualsevol involució en els drets de la dona".

El Pi és un altre partit que s'ha posicionat en contra del protocol. El portaveu parlamentari regionalista, Josep Melià, ha apuntat aquest dimecres "el total rebuig", i ha demanat "respecte absolut pel dret de les dones a decidir, perquè no es pot fer encara més traumàtica una situació límit com l'avortament".

Prohens, sense posicionar-se

La presidenta del PP balear, Marga Prohens, va evitar posicionar-se aquest dilluns en una roda de premsa sobre la implantació del protocol. "Tenc el compromís i la defensa de la igualtat de les dones, de la lluita contra la violència masclista i de les qüestions que puguin implicar", va expressar. "No entraré en el joc del PSOE i Vox", va afegir.

La portaveu parlamentària adjunta del PSIB i secretària d'Igualtat del partit, Silvia Cano, ha replicat aquest dimecres a Prohens, exigint-li que digui "si està amb els drets de les dones i la llei o està al costat de la ultradreta".

stats