Ofensiva contra l'avortament a Castella i Lleó
Política 17/01/2023

Prohens defuig posicionar-se sobre el polèmic protocol antiavortament de Castella i Lleó

"No entraré en el joc del PSOE i Vox", ha afirmat aquest dilluns la presidenta del PP balear

1 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens.

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha defugit posicionar-se aquest dilluns sobre el polèmic protocol antiavortament anunciat pel vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, desautoritzat pel mateix president de la regió, Alfonso Fernández Mañueco. "Tenc el compromís i la defensa de la igualtat de les dones, de la lluita contra la violència masclista i de les qüestions que puguin implicar", ha expressat. "No entraré al joc del PSOE i VOX", ha afegit.

Prohens ho ha contraposat amb el degoteig de rebaixes de condemnes d'agressors sexuals i violadors a partir de l'aprovació de la llei del 'només sí és sí'. Segons ha avançat Diario de Mallorca, aquest dilluns s'ha conegut que un violador de dues dones ha vist rebaixada la seva condemna de 20 anys de presó a 18.

"Amb ell ja són 19 els agressors sexuals que s'han vist beneficiats a les Balears, a causa d'una llei socialista que Francina Armengol no ha criticat, i que suposa el retrocés més gran en dècades en la protecció de les dones", ha criticat. Prohens considera que aquest és "un tema d'Estat", i "el 28 de maig, el dia de les eleccions, haurem de prendre partit".

El protocol antiavortament

El polèmic protocol antiavortament ha provocat que la Moncloa mogui fitxa, i ja ha avançat que enviarà un segon requeriment a la Junta de Castella i Lleó, com a pas previ per acudir al Tribunal Constitucional per un possible conflicte de competències. Més enllà de, segons García-Gallardo, l'obligació dels metges d'oferir la possibilitat d'escoltar el batec dels fetus, o una ecografia 4D, la realitat és que a hores d'ara no es coneix el nou protocol al complet quan ja hauria d'estar implementat.

stats