Partits
Política 26/02/2023

Armengol: "Les Balears són líders en sostenibilitat ambiental, econòmica i social"

La presidenta del Govern, juntament amb la ministra Teresa Ribera, ha participat en la cloenda de la Jornada municipal sobre Transició ecològica justa del PSOE

ARA Balears
1 min
La Jornada sobre Transició Ecològica justa del PSOE s'ha duit a terme a Palma.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest diumenge el lideratge de les Illes en transició energètica. "Les Balears són líders en sostenibilitat ambiental, econòmica i social. Hem demostrat que no estaven renyides una cosa amb les altres, com diu la dreta", ha manifestat la líder de l'Executiu en l'acte de cloenda de la Jornada sobre Transició ecològica justa del PSOE.

Per part seva, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que també ha estat present en la trobada que s'ha fet Palma, ha elogiat la capacitat de l'Arxipèlag de "ser pioneres en tantes coses i obrir tants de debats complicats, com el de l'ús del territori". Ribera ha reiterat que "no hi haurà turisme si no tenim res a canvi per oferir". En aquest sentit, la ministra ha ressaltat la manera de fer política dels socialistes, "pensant que governam per a tothom, no només per a la gent de bé, com el PP".

Amb tot, Armengol ha anunciat que les Balears superaran els objectius que marca la Llei de canvi climàtic. A més, pel que fa a sostenibilitat econòmica i social, ha posat d'exemple el conveni tripartit per incrementar els salaris de l'hostaleria un 8,5% i de les treballadores de les residències privades un 41%. "Aquestes són les polítiques que ens fan sentir bé", ha subratllat la presidenta del Govern.

En les conclusions d'aquesta taula rodona, el socialista Marc Pons, que ha presentat la jornada, ha fet especial èmfasi en la necessitat d'adaptar "les nostres ciutats als canvis climàtics". A més, ha reclamat que "el desafiament sigui una vertadera oportunitat per transformar-les".

stats