Parlament
Política 05/12/2022

Armengol apunta al PP per "aliar-se amb Vox i victimitzar les menors tutelades"

La dreta i extrema dreta de la Comissió de Peticions de la UE van aprovar dimecres passat l'informe de la missió europea que va venir a les Balears

2 min
Armengol acusa al PP "d'aliar-se amb Vox per victimitzar les menors tutelades"

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat la posició del PP amb el tracte dels casos d'abusos sexuals a les menors tutelades per l'IMAS. Ho ha fet aprofitant una pregunta del líder de Vox, Jorge Campos, sobre l'informe que els partits de la dreta i l'extrema dreta a la Comissió de Peticions de la UE van aprovar dimecres passat, després de la missió europea que va venir a les Balears per examinar la qüestió. "No puc entendre com es poden aliar amb això per victimitzar els menors tutelats", ha afirmat Armengol.

La Comissió de Peticions va tirar endavant l'informe, després que tota l'esquerra abandonàs la sala abans de la votació entre crítiques per "irregularitats" de la presidenta la comissió, Dolors Montserrat, "amb l'única finalitat d'atacar els governs d'Espanya i les Balears". Armengol ha reiterat que "Espanya i Europa poden aprendre de les decisions preses per les Balears", escudant-se en el fet que algunes de les recomanacions presents a l'informe ja s'apliquen, com l'establiment d'un protocol d'actuació o la formació de professionals.

Davant les acusacions de Campos sobre que "el Parlament Europeu l'ha responsabilitzada", la presidenta del Govern ha retret al líder de Vox que "només li preocupa desgastar el Govern". "Li preocupen els menors o la politització del tema?", ha incidit. "No van voler firmar el pacte proposat per la Federació de Menors i Adolescents per respectar el menor i no victimitzar-lo. Mai parlen dels agressors", ha criticat Amengol.

Per la seva banda, la diputada del PP, Marga Duran, també ha portat la qüestió de l'informe al Parlament, en una pregunta dirigida a la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago. La consellera ha destacat que "estam d'acord" amb les recomanacions de l'informe, i ha retret que el Consell d'Eivissa, governat pel PP, hagi estat l'únic que "no ha enviat la informació sobre l'explotació sexual al Defensor del Poble". "És l'única illa de la qual no se sap res", ha subratllat.

stats