Política 06/02/2018

Armengol: "Aprovarem un decret amb consens"

La cap de l'executiu no ha detallat si l'acord del PSIB i MÉS sobre el futur decret està definitivament tancat

Ara Balears
1 min
Francina Armengol al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha promès aquest dimarts que les excepcions del requisit del català per accedir a llocs de treball en la sanitat pública es pactarien amb els agents socials del sector. "Aprovarem un decret amb consens", ha afirmat al Parlament.

A les preguntes sobre el decret del català a la sanitat del líder de Ciutadans, Xavier Pericay, i la portaveu del PP, Marga Prohens, en el primer ple del nou període parlamentari, Armengol ha respost que el Govern havia hagut de fer marxa enrere en la decisió inicial que el coneixement de la llengua pròpia fos una condició necessària per presentar-se a les oposicions que convocarà l'IB-Salut.

"La primera proposta no ha tingut el consens suficient", ha declarat la presidenta, que ha indicat que el projecte de decret que estava ultimant l'executiu donaria el "temps suficient" als opositors perquè, en cas d'aconseguir una plaça, obtinguessin el títol de català exigit.

Prohens ha acusat Armengol de "governar a cop d'improvisació", només per mantenir "la cadira", i Pericay ha criticat la presidenta per haver creat "un problema on no n'hi havia cap". També li ha demanat que "fos valenta" i renunciàs a aprovar el decret.

La cap de l'executiu no ha explicitat si l'acord del PSIB i MÉS sobre el futur decret estava definitivament tancat, però ha assenyalat que el seu era "un Govern de diàleg i pacte que prioritza l'assistència sanitària".

stats