Política 28/10/2021

Armengol aposta per crear sinergies entre les empreses de les Balears, València, Catalunya i Aragó

La presidenta del Govern anuncia que convidarà empresaris aragonesos, valencians i catalans per treballar projectes d'economia circular en el turisme

ARA Balears
2 min
Armengol, durant la reunió amb els governs aragonès, valencià i català.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat aquest dijous "la gran oportunitat" que suposen els fons europeus per treballar en "sinergies" entre les administracions públiques i l'empresariat de les Balears, València, Catalunya i Aragó. Així ho ha defensat durant la roda de premsa de la Cimera Empresarial per a l'Impuls de les Relacions Econòmiques entre els territoris de l'antiga Corona d'Aragó que s'ha fet aquest dijous a Saragossa, segons ha informat Europa Press. D'aquesta manera, la presidenta ha insistit en la predisposició del Govern per treballar i sumar amb Aragó i la resta de comunitats presents en la cimera per desenvolupar projectes estratègics. "Aquesta trobada de les patronals amb els governs facilita l'escolta activa", ha afegit.

Com a exemple, la cap de l'Executiu ha destacat la feina conjunta amb el País Valencià pels projectes europeus d'economia blava, així com amb la Generalitat de Catalunya. "Som líders en turisme i ho volem continuar sent. Per això estam treballant en projectes de circularitat. Convidarem empresaris d'aquests territoris a treballar-hi", ha avançat. Armengol ha lloat el treball del Govern en l'economia verda i la transició ecològica. "Les Balears seran el primer territori espanyol a produir hidrogen verd i inaugurarem la primera fàbrica el gener o febrer del 2022", ha dit.

A més d'Armengol, han participat en la reunió el president d'Aragó, Javier Lambán; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Presidència de la Generalitat catalana, Laura Vilagrà. En representació de les organitzacions empresarials hi han intervingut la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i el president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez. De fet, la presidenta ha agraït a les patronals que hagin fet aquesta trobada: "Es tracta d'un espai fantàstic de diàleg, de compartir estratègies entre les quatre comunitats perquè tenim molta història compartida", ha comentat.

Armengol ha subratllat que ara és "el moment de reactivar l'economia i, per això, és fonamental treballar conjuntament des de l'àmbit privat i el públic". La presidenta ha posat com a exemple la "manera de treballar" a les Balears durant la pandèmia, "sempre des del consens i el diàleg social" a través de la Mesa de Diàleg Social i del Pacte de reactivació econòmica.

CAEB exigeix el règim fiscal

Per la seva banda, la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha exigit un règim fiscal especial de les Balears perquè les empreses de les Illes puguin competir amb les de la Península. "Les Balears són una de les regions que més han patit la pandèmia, perquè depenem del sector dels serveis i del turisme", ha recordat, i ha tornat a reclamar que la fiscalitat de les empreses de les Balears sigui igual que la de la resta de territoris. "És importantíssim que tinguem les inversions justes", ha sentenciat.

stats