Eleccions europees 2024
Política 27/05/2024

Ara Més proposa una regulació europea per poder limitar el nombre de creuers des de les Balears

Davant la "situació de col·lapse" que viuen les Illes, la formació ha proposat una normativa europea que permeti a l'Arxipèlag regular l'impacte del turisme

ARA Balears
1 min
La candidata d'ARA-MÉS al Parlament Europeu, Alice Weber

PalmaMÉS-ARA Repúbliques ha proposat impulsar una normativa europea que permeti que les Balears puguin regular l'arribada de creuers amb la intenció de reduir la quantitat de bucs que arriben i "minven l'impacte d'aquesta activitat en la qualitat de l'aire, la disponibilitat d'aigua potable i el col·lapse turístic". "Volem tenir les claus de les portes d'entrada i sortida de casa nostra", ha defensat la candidata de MÉS-ARA Repúbliques al Parlament Europeu, Alice Weber, insistint també en la necessitat de poder regular i reduir l'entrada de creuers als ports de les Illes.

Davant la "situació de col·lapse" que viuen les Illes, la formació ha proposat una normativa europea que permeti a l'Arxipèlag regular "una activitat que impacta de manera nefasta a la vida dels residents, en el petit i mitjà comerç i en el medi ambient". A més, han avisat que "no contribueix en la fiscalitat pública, perquè qui està rere aquesta activitat són grans multinacionals que operen a paradisos fiscals".

La intenció de la formació és, per tant, que "mentre l'Estat no doti les Balears de les competències necessàries per reduir la quantitat de creuers", el Parlament Europeu aprovi una normativa que habiliti les Illes a reduir l'impacte d'aquesta activitat.

stats