Política
Política 19/04/2023

Apesteguia es reunirà amb Aragonès aquest dijous a la seu d'ERC

És la primera trobada entre el candidat de MÉS per Mallorca al Parlament i el president de la Generalitat de Catalunya

1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

PalmaEl líder de MÉS per Mallorca i candidat del partit al Parlament, Lluís Apesteguia, es reunirà aquest dijous amb el president de la Generalitat de Catalunya i coordinador d'Esquerra Republicana (ERC), Pere Aragonès. La trobada, que s'ha tancat al llarg dels darrers dies, es durà a terme a la seu d'ERC, i tindrà lloc en el marc d'un viatge que fa a Apesteguia a Barcelona. És la primera trobada oficial entre tots dos.

Segons ha explicat el partit, la reunió es farà per tractar temes relatius a la cultura, i també a l'enfortiment de les relacions entre les Illes Balears i Catalunya a partir de la pròxima legislatura. Tenint en compte l'arc mediterrani que conformen aquestes dues comunitats juntament amb el País Valencià, i els seus lligams històrics, socials i culturals, possiblement un dels temes a tractar serà la participació de Catalunya a les cimeres que han protagonitzat els governs de Francina Armengol i Ximo Puig els dos darrers anys, per mostrar una aliança enfront de reptes com el turisme, l'habitatge i la reforma del sistema de finançament autonòmic. Així i tot, el fet que un partit independentista encapçali la Generalitat dificulta una imatge d'unitat amb Armengol i Puig.

La darrera cimera bilateral entre Armengol i Aragonès va tenir lloc a Palma el novembre de 2021, ara fa un any i mig, amb la voluntat de fer un front comú de comunitats de l'Espanya que s'omple perquè el nou sistema de finançament autonòmic tengui en compte conceptes com la població flotant.

stats